2019. december 13., péntek

HAVI 804 FORINT - LESZ, AKINEK ENNYIT JELENT A NYUGDÍJEMELÉ

MFOR.HU
Szerző: BAKA F. ZOLTÁN, SZÉKELY SAROLTA
2019.12.13.


Biztossá vált, hogy jövőre 2,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Eltekintve attól, hogy minden más - nem kormányzati - előrejelzés szerint ez kevés lesz, és jövőre is kiegészítésre szorulhatnak a nyugdíjak, megnéztük, forintosítva mit is jelent az emelés.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az idei évi nyugdíjkiegészítés beépítése után 2,8 százalékkal fognak emelkedni 2020. január elsejétől a nyugdíjak. Az emelés mértéke nem meglepetés, hiszen a vonatkozó törvény értelmében minden évben a következő évi költségvetés tervezésekor használt (és várt) infláció mértékével nőnek a juttatások. Bár elméletileg már más szelek fújhatnak most, mint nyár elején, amikor a parlament elfogadta a 2020-as büdzsét, a kormány kitart az akkori várakozásai mellett.

A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy jövőre 2,8 százalékos lesz az infláció, ezért emelik ennyivel januártól a nyugdíjakat - derült ki Gulyás Gergely szavaiból a csütörtöki Kormányinfón.

A minisztert arról kérdeztük, hogy kitart-e a nyáron elfogadott 2020-as költségvetési törvényben rögzített 2,8 százalékos tervénél a kormány most, év végén. Gulyás erre igennel felelt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.