2020. január 16., csütörtök

AHOL NEM HAJTJÁK VÉGRE A ROMÁKNAK KEDVEZŐ BÍRÓSÁGI ÍTÉLETET, AZ RASSZISTA, NÁCI DIKTATÚRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava Online
2020.01.16.


Azt már nem első alkalommal szavazza meg az Európai Parlament is, hogy Magyarország nem jogállam, ezen nem is lehet vita. Orbán azonban az uniós támogatásokért és a látszat fenntartásáért, hogy például az ország lakossága és névleges ellenzéke is elbújhasson a demokrácia látszata mögé, és ne kelljen tennie semmit, fenntartja a jogállamból megörökölt intézményeket, és azok működhetnek szabadon, amíg nem sértik a diktatúra vezérének érdekeit. Ez azonban a határ, amelyet nem léphetnek át. Ezt nem nevezhetjük jogállamnak.

Azt mindenki tudhatja nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon, hogy a szabadságszerető magyar nép lelkes támogatása mellett Magyarországon Orbán Viktor a törvény. Amit ő mond, az lesz, ha akar, törvényt csinál a törvénytelenségre, oszt jónapot. A látszatot csak akkor próbálják betartani, amikor nem ütközik Orbán szempontjából jelentős érdeksérelembe. Gyöngyöspatán származási és faji alapon megkülönböztették a cigánygyerekeket, akiket külön osztályokba járattak, és alacsonyabb képzést nyújtottak nekik. Ezzel egy életre elvágták őket a felemelkedés lehetőségétől.

A Debreceni Ítélőtábla nagyon helyesen megállapította a jogsértést, és mintegy hatvan roma családnak 90 millió forintnyi kártérítést ítélt meg. Ez a pénz nyilván mehetne jobb helyre is, stadionokra, Mészáros Lőrinc stróman valamelyik cégébe vagy közvetlenül az Orbán-családba: Ráhelnek és a fatolvaj Tiborcznak. Ehelyett ezt a pénzt olyan romáknak kellene kifizetni, akik nem tartoznak az Orbán-családba, nem a Fidesz oligarchái, nem Orbán strómanjai. Ennyi pénzt nem lehet ellopni Orbán nemzetvezetőtől, mert azt nem engedi.

Ebben az ügyben pedig van egy külön csavar, hogy a bírósági ítélet kedvezményezettjei romák. Orbán pedig megfogalmazta a helyi fehér lakosság irigységét, a rasszista indíték mellé állva, hogy “ha ott élnék, mégiscsak megkérdezném, hogy az hogyan van, hogy egyébként valamilyen okból a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül”. Erre a sötét, suttyó, buta és náci szövegre világos a válasz: ez úgy lehetséges, tökfejű Orbán Viktor, hogy ezt nem munkáért, hanem kártérítésként kapják, és a bíróság megítélte. A kártérítésért nem kell megdolgozni, az jár annak, akinek kárt okoztak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.