2020. január 20., hétfő

DRÁGA A KINTI SÍELÉS? EZ NEM VÉLETLEN! - JELENLEG IS NAGYOK AZ ELTÉRÉSEK, DE ÉRDEMES HOSSZABB TÁVOT IS NÉZNI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.01.20.


Sokan panaszolják, hogy mennyire megdrágult a külföldi síelés. Ennek oka részben valóban az lehet, hogy a bérletek, felszerelések és egyebek ára is megy felfelé, de leginkább a gyenge forint lehet a ludas. Tíz év alatt előfordult, hogy az euróért 75 forinttal kellett többet adni. A tendencia sajnos elég egyértelmű.

Bár sokan még mindig azt hiszik, hogy a kártyás külföldi költés olcsóbb, mintha pénzváltónál szerezné be valaki az eurót, ez a tranzakciós illeték bevezetése óta nincs így. Az Azénpénzem.hu legfrissebb felmérése szerint (ennek részleteiről itt tájékozódhat) a valutaváltók legjobb átlagos árfolyama és a kártyánál alkalmazott legrosszabb konverziós árfolyam között eurónként több mint 9 forint a különbség.

A rosszul megválasztott bank és a jobb valutaváltók között a múlt pénteken eurónként közel 14 forintot lehetett veszteni, illetve nyerni. A kártyázók pedig félmillió forintos kinti költésnél körülbelül 30 euróról mondanak le, ha a legkedvezőbb helyett a legdrágább bankot választják. (Megjegyezzük, az eltérés még nagyobb lehet az Angliából hazaküldött pénz elszámolásakor.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.