2020. január 20., hétfő

KI VÁLTJA LE POLT PÉTERT?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.01.20.


Egy normális világban – Istenem, de sokszor leírtam már ezt az elmúlt tíz évben – az egész magyar belpolitikai életet, a hatalmi struktúrát megrengetne egy olyan nyilatkozat, mint amit Ihász Sándor adott a Hírklikknek. Ihász az ügyészi hierarchia talán harmadik lépcsőfokán állt fellebbviteli főügyészként, korábban majd egy évtizedig fővárosi főügyész volt, egy ideig aspiráns Polt Péter helyére is (lehet, hogy innen származnak a bajok). Karrierje hosszú ideig felfelé ívelt, a fellebbviteli főügyészség, noha kiemelkedő szerepkörnek mutatja magát, valójában már egyfajta lefokozása volt. A Gyárfás-ügyben történt meggyanúsítása, a bűnpártolás vádja, és a szervezetből való eltávolítása, illetve annak módja azonban így is váratlan és brutális volt, egyszerűen leszámoltak vele.

Az említett interjúból ez pontosan kivehető, és – állítom - sehol sem maradhatna következmények nélkül. Csak emlékeztetőül néhány mondat: „Az ügyészség eljárása példátlan, alaptalan és szándékosan rosszindulatú, a nyilvánvaló célja a bosszúból való teljes kivéreztetésem, a totális egzisztenciális, mentális megalázás és az ellehetetlenítés. Lényegében egy ilyen eljárás az ügyészség diszkrecionális monopolhelyzetének kihasználásával történő joggal való visszaélés, ami bárkivel szemben tökéletesen alkalmas arra, hogy pszichésen, magánéletileg és a munkavégzést illetően is tönkretegyék.”

Nyilván elintézhető lenne egy kézlegyintéssel is, amit Ihász mond, hiszen egyértelmű vesztese, kárvallottja a Gyárfás Tamás elleni eljárásnak, következésképp elfogult, ráadásul a leváltása óta eltelt hosszú idő minden egyes napja csak növelte a benne bujkáló frusztráltságot, amely egy ilyen interjú során, természetes módon tört fel belőle, és vádolta vádlóit igazságtalanul. Mondom, le lehetne söpörni az állításokat így, és sajnos valójában ez is történik. Pedig itt nem egy egyszerű munkahelyi belviszály torz, külvilági megjelenéséről van szó, hanem a hazai bűnüldözés egyik, ha nem a legfontosabb szervezetéről. Nem mellesleg arról a szervezetről, amely Polt Péter irányítása alatt sokszor bizonyította, hogy elfogult, politikai kérdésekben erőteljesen érződik a legfőbb ügyész érzelmi - hajdani formális - kötődése a Fideszhez, Orbán Viktorhoz, és akit nemrégiben újabb kilenc évre megválasztottak az ügyészség vezetőjének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.