2020. január 2., csütörtök

„MINDEN ALKALOMMAL FELFELÉ RÚGUNK” – INTERJÚ A HÍRCSÁRDA KÉSZÍTŐIVEL

HVG ONLINE / KULT
Szerző: CZEGLÉDI FANNI
2020.01.02. 


Tízéves Magyarország legismertebb szatirikus- és álhírportálja, a Hírcsárda. A négyfős szerkesztőséget többek között az indulásról kérdeztük, arról, min múlik, hogy valamiből születik-e hír, és azt is elárulták, nehezebb dolguk van-e azóta, hogy a kormánypropaganda ennyire belehúzott. Interjúalanyaink szerzői álnéven nyilatkoztak, és kérésükre arcukat sem fotóztuk.

hvg.hu: Tavaly volt tíz éve, hogy megalapítottátok a Hírcsárdát, de a születésnapot hivatalosan csak februárban ünneplitek majd. Honnan jött az ötlet egy álhírportál elindítására?

Patkó Bandi: Többféle kezdeményezés is elindult a neten annak idején. Volt a Shitbreaker nevű álhíroldal, ez 2009-ben még egy humorpályázaton is elindult. Illetve akkor még futott az Index egyik saját fejlesztése, a blogketrec, ahol szintén megjelentünk, a Hócipőben pedig volt egy Gúnygejzír nevű rovatunk. Azt találtuk ki, hogy ezeket rakjuk össze, és csináljunk egy igazi álhíroldalt, hogy a pénz így… egy helyre tudjon… áramolni.

Sobri Jóska: Azóta is áramlik.

P. B.: Lényegében egy álhírholdingot hoztunk létre, ezt próbáltuk felfuttatni tíz év alatt, nagyon sikeresen… Heten indultunk, most épp négyen vagyunk aktívak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.