2020. február 26., szerda

A HUMORALISTA ÖRÖKKÉVALÓSÁGA – SÁNDOR GYURI NEM HAGYHATJA ABBA

168 ÓRA ONLINE
Szerző: SEBES GYÖRGY
2020.02.26.


Kérdéses, vajon komolyan gondolta-e Sándor György, amit legutóbbi előadóestjén mondott. Egyelőre nincs válasz, de nem hirdettek meg újabb színpadra lépést. De az biztos, hogy személyiségére és mondandójára ma is nagy szükség van.

Tudjuk, ő semmit sem úgy lát, mint a hétköznapi emberek. Mindennek észreveszi a fonákját is, és másképp is beszél róla, amitől egészen új megvilágításba kerül az egész. Ehhez különleges tehetsége, mondhatni adottsága van. De hiszen éppen emiatt szeretjük és tartjuk egyedinek, utánozhatatlannak. Ez a védjegye. Amiért nem egyszerűen humorista, hanem humoralista, s a nem hátköznapi szóösszetétel mindkét része nagyon is érvényes rá.

Tudjuk tehát mindezt, számításba is vesszük, de azért csak elhangzott az a fenyegető és hihetetlen mondat legutóbbi előadóestjén a MomKultban, még decemberben. Sándor György akkor – a több mint egyórás szófolyamban gondosan elrejtve – azt mondta, ő ezt az egészet abbahagyja. Vagyis nem áll ki többet a színpadra, nem szórakoztat és nem is gondolkodtat el bennünket ezután. Ami persze érthető lenne. Mindjárt 82 éves lesz – április 4-én, ami egykor piros betűs ünnep volt, s az ő tiszteletére ma is lehetne az –, érthető tehát, ha abba akarná hagyni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.