2020. február 8., szombat

BEUGRATTÁK A TOMPÁNÁL TÜNTETŐ MENEKÜLTEKET? - REJTÉLYES ÜZENETEK A MOBILOKON.

24.HU
Szerző: NAGY JÓZSEF
2020.02.08.


Riporttal jelentkezik a magyar-szerb határról szombati számában a Népszava.

A lap megszólaltat egy huszonéves, Aminaként bemutatkozó damaszkuszi nő, aki odahaza fotós volt, és gyerekeivel menekült el a háborúba süllyedő hazájából, Szíriából.

Batka Zoltán riporter kérdezte az asszonyt, miért mentek csütörtök délután a magyar határátkelőhöz, annak ellenére, hogy tudni lehetett, a magyarok nem fogják beengedni őket. 
Azt a választ kapta, hogy:

"Az előző napokban üzenetek kezdtek terjedni az általuk használt egyik mobiltelefonos alkalmazáson, a WhatsAppon arról, hogy a magyarok rövidesen megnyitják a határt. Azonban mint ráébredtek, az egész beugratás volt: a magyar határ nem nyílt meg."

A menekültek állítják, amint elérték a határátkelőt abbamaradtak a „rejtélyes WhatsApp-üzenetek”, és az indulásra, demonstrációra buzdító Facebook-csoportok is megszűntek.

A Népszava felhívja a figyelmet arra, hogy Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter csütörtök este szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó menekülteket, akik ezért indulnak el Magyarország felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.