2020. február 8., szombat

MERT MOSTANTÓL MINDIG IS ZÖLD VOLT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2020.02.08.


Jó reggelt! Szombat van, tehát a szerencséseknek lustálkodás. Mindenki másnak mély együttérzésem, saját magamnak is.

És igen, ez is bekövetkezett! Vissza nem kotrom már, melyik cikkekben – több ilyenre emlékszem – írtuk le, hogy Orbán Viktor lenne holnaptól a legzöldebb környezetvédő, ha az érné meg neki. És lőn, az éri meg. Orbán Viktor hirtelenváratlanul zöldebb lett, mint egy dühös levelibéka. Sőt, most már egyből az a helyzet, hogy a rohadék baloldal el akarja zsákmányolni a fehérkeresztényheteroszexuáliskonzervatívmagyar (ha igaz, nem hagytam ki semmit. Szükség esetén majd bővítem a jelzősort) miniszterek elnökétől (vagy a Fidesztől vagy a kormánytól, totál mindegy a megnevezés, a lényeg ugyanaz) a klímavédelmet. Komolyan, nem füllentek.

A környezetvédő konzervatívokat támadják a témát kisajátítani próbáló baloldaliak

Ez a zorigó cikkének címe, amit kivételesen nem Manyika írt, hanem egy saját névvel rendelkező szerző. Alapvetően valami könyvet akart volna bemutatni, ami állítása szerint arról szól, hogy rabolja el a baloldal a jobboldaltól ezt a jó kis témát, de valami turulszaron megcsuszamlott a költő, mert ezt sikerítette bele a cikkbe:

"Orbán Viktor év elején bejelentett klímavédelmi akcióterve egy újabb meghatározó lépés– Áder János, államfő eddigi erőfeszítései mellett – a polgári jobboldal környezetvédelmi törekvései között. De a francia jobboldalon is megjelentek valódi zöld tervek.

Mindez azzal fenyegeti a baloldalt, hogy nem tudják kisajátítani a zöldpolitizálást.
"

Még hosszasan mesél a cikk írója az aljas baloldalról és a jó Orbán Viktorról (a könyv, amit promotálni óhajt a portál, szintén szóba kerül, bár abban aligha szerepel Felcsút fényes csillaga), én pedig tátom a számat nagy erőkkel. Ugyanis annyira nem vagyok szenilis, hogy ne emlékeznék a fideszes őrjöngésre, ami az EP választásokat követte, miután a vezér szélsőjobbos hatalomátvételi álmai léket kaptak. Greta Thunberg nélkül nap nem telt el a jobbszélen. Volt ő zombi, kiborg, szerencsétlen elmebeteg, kihasznált hülye, hazug képmutató, betanított papagáj. Ez csak ami hirtelen spontán eszembe jutott a témában. Megtudhattuk továbbá, hogy nincs is globális felmelegedés, sőt, lényegében klíma sincs, azt csak a rohadék libsik találták ki, az esőerdő önmagát gyújtotta fel, ahogy Ausztrália is. Ezer ilyen cikket, nyilatkozatot és bejegyzést hozhatnék az elmúlt hónapokból (természetesen fideszesektől), de nem szeretném teliszemetelni a szombat reggelt. Na, ehhez képest tartunk most ott, hogy Orbán Viktor a Bolygó Kapitánya, a rohadék balosok pedig ki akarják marcangolni óvó kezei közül a természet lágy ölét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.