2020. február 6., csütörtök

KÉTMILLIÁRDNYI REZSIUTALVÁNYT NEM VÁLTOTTAK MÉG BE - JOGVESZTŐ VOLT A NOVEMBERI HATÁRIDŐ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.02.06.


A nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár arra figyelmeztette a nyugdíjasokat, hogy a tavaly adott rezsiutalványokat csak március végéig lehet beváltani. Kétmilliárdnyi rezsiutalvány – számolta ki a friss adatokból az Azénpénzem.hu – vár még beváltásra. Ennek nagy részét megspórolhatja az állam.

Március 31-ig lehetséges a még fel nem használt rezsiutalványok beváltása – hívta fel a figyelmet az MTI tudósítása szerint a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. Fónagy János arról is tájékoztatott, hogy az utalványok 91,4 százalékát, 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották. A szeptembertől januárig tartó időszakban az utalványok 45,7 százalékát áramra, 54,3 százalékát gázra fordították a nyugdíjasok. Megfigyelhető az is, hogy az utalványokkal az őszi hónapokban jellemzően az áramszámlát, míg a téli hónapokban a gázszámlát egyenlítették ki a jogosultak - fűzte hozzá.

Kétmilliárdnyi rezsiutalvány – számolta ki a friss adatokból az Azénpénzem.hu – ezek szerint még beváltásra vár. Érdemes felidézni, hogy tavaly nyáron jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig. (A korábbi Erzsébet-utalványnál ez nem csak kisebb összeg lett, a felhasználási kört is korlátozottabbá tették.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.