2020. február 26., szerda

LÁBJEGYZET AZ ARANYKORHOZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.02.26.


Jó reggelt mindenkinek Pofátlangátlástalanisztánban! És mindenhol máshol is, ahonnan látható a világító fényes magyar siker, amit napról napra nem győzünk felérni a vaksi szemünkkel, a süket fülünkkel és a tompa agyunkkal. Először is kezdjük egy jelentéktelen adattal.

A kormányzati propaganda és külön Novák Katalin lépten és nyomon arról lelkendezik, hogy a magyar kormány nagyszerű és az egész világon irigyelt családbarát támogatásai és intézkedései miatt egyre több gyermek születik. Ezt mondta maga a félisten is évértékelő hőbörgésében. Jó hír, hogy 2010 és 2018 között 90 ezerrel több gyermek született, mint abban az esetben, ha minden maradt volna a 2010-es tendenciák medrében. Ez valóban fantasztikus, hát még ha hozzávesszük, hogy 2019-ben 89 200 gyerek született, 607-tel, azaz 0,7 százalékkal kevesebb, mint 2018-ban. Ezzel szemben 2009-ben még 96 442, 2008-ban pedig 99 149 volt az újszülöttek száma.

Erről semmit nem mondott sem a félisten, sem más. Tök jó, hogy mióta pénzt adnak érte, egyre többen kötnek házasságot (most nem akarok belegondolni egy pénz miatt megkötött házasság lehetséges kimenenetelébe), ám valahogy a népességcsökkenés elé nem sikerül keresztbe feküdnie egyik nagyon okosnak sem, pedig elszántak és nem adják fel. Olyannyira jól működik a dolog, hogy már 9,8 millió fő alá zuhant Magyarország népessége. Ami annak fényében – szintén a felcsútitól tudom -, hogy trianon és a honfoglalás óta az utóbbi tíz év volt hazánk aranykora, egészen tragikus. Ha a KSH adatai nem hazudnak, akkor a természetes fogyás tekintetében az évszázad negyedik legrosszabb mutatóját sikerült tető alá hozni tavaly. Azt végképp nem akarom megtudni, mi lett volna, ha nem az elmúlt tíz súlyos fideszes év lenne az aranykor, és nem maradt volna minden a 2010-es tendenciák medrében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.