2020. február 21., péntek

ORVOSI ELLÁTÁS AMERIKÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.02.21.


Kivételesen most nem azokról lesz szó, akik az Egyesült Államokban élnek (illetve is, de csak érintőlegesen), hanem azokról, akik odalátogatnak és sajnos orvosra lesz szükségük. Így járt a Kanadában élő Steve is a feleségével. Lássuk, miket tapasztaltak!

“Tavaly áprilisban a saját bőrünkön tapasztaltuk a híres US orvosi ellátást, a floridai utunk
kezdetén. Feleségem a megérkezésünk utáni első (szombat) reggel, még Atlantában, a fürdőkádba belépésekor megcsúszott, elesett, és esését a bal kezével fékezte. Karja fájt és egy kissé megdagadt, úgyhogy megkérdeztük a Holiday Inn Express portását, hova mehetünk megröntgeneztetni?

Egy közeli klinikához irányítottak. Szerencsére volt bérelt kocsink, elhajtottunk ide. A tiszta váróteremben már vagy tizenöten vártak. Emlékszem volt egy tábla, miszerint a pisztolyodat tilos volt ide behozni, és kérték hagyjad azt kint a kocsidban.

Világos volt, más világban jártunk. Elmagyaráztuk, kanadaiak vagyunk és hogy mi történt. Egy hosszú kérdőívet kellett nejemnek először kitöltenie. Ezek után vagy 20 perc múlva hívták és tanácsolták, jobb lenne, ha egy kórházba mennénk, mert itt csak röntgenezni tudnak, gipszbe tenni ha kell, nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.