2020. február 21., péntek

POKOLBÓL POKOLBA – LEVELEK HÁFIZNAK (21.)

VÁLASZ ONLINE
Szerző: JÁSZBERÉNYI SÁNDOR
2020.02.18.


...A nyugati világ évtizedek óta delirál. Semmit nem tudunk a körülöttünk összecsukló világról. A saját jóságunkba vetett rendíthetetlen hitünk részegít meg minket. Elhisszük, hogy van haladás, hogy minden egyre jobb, a világ pedig a tökéletesedés felé masírozik.

Alarmistának nevezünk bárkit, aki a közbeszédben rá mer mutatni egy problémára a sok közül, ha valamit pedig néven mer nevezni, futóbolondnak. Sérti az érzékenységünket. És ez még csak nem is politikai kérdés, nem is pártállásfüggő.

Nem lehet simán nácinak nevezni azt, aki egyébként vidáman masírozgat karlendítve a hegyekben. Maximum fasisztoidnak mondhatod. Nem bűnöző, aki közpénzből tett szert nyilvánvalóan kétes ügyekből jelentős vagyonra. Hanem ügyes vállalkozó. Nem hazaáruló az újságíró, aki egyébként nyilvánvalóan kézbe kapott akták nyomán, idegen országok érdekeinek megfelelően teríti a közéletben a titkosszolgálatok alapján összegyűjtött információt – ő a szakma krémje. A lista végtelen.

Ha azt mondod, hogy van rabszolgaság, azonnal megkapod, hogy a rabszolgaságot a világon mindenhol felszámolták a XX. század elejére. Hogy ember nem tulajdonolhat embert, nem a lábasjószága és haszonállata többé senki senkinek. Hogy a szabadság alapjog, és mindenkit megillet.

Úgy néz ki, úgy él és úgy beszél, mint egy rabszolga? Akkor sem rabszolga. Az roppantul kellemetlen lenne mindannyiunk számára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.