2020. március 7., szombat

A HATÁRÁTKELÉS TÍZ TANULSÁGA

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.03.07.


Ha valaki a húszas évei végére már öt országban élt, akkor alighanem tud egyet s mást azokról a kihívásokról, melyek külföldre költözéskor érik az embert. Márpedig Lily éppen ebben a cipőben jár, így alighanem érdemes elolvasni, mi az a tíz dolog, amit a legfontosabbnak tart a határátkelésben.

Perutól Nagy-Britannián és Olaszországon át Litvániáig vezetett a kanadai Lily útja (na, pont egy országot hagytam ki, Guatemalát) és mint írta, mindegyik határátkelés teljesen más, egyedi, felejthetetlen élményekkel ajándékozta meg.

Lássuk, mik azok a tanulságok, amiket levont magának ezekből a kalandokból!

1. Megtenni valamit, amitől félsz, az egyik legjobb érzés a világon

A külföldre költözés az egyik legkeményebb kihívás, ami elé magadat, a mindennapos rutinjaid, a komfortzónád, az általad élt életet állíthatod. Ideges leszel, félsz, szorongsz. De folytatod és mindenáron végigcsinálod. Ami csodás.

Megtenni valamit a félelmeid ellenére hihetetlen dolog, egyúttal hatalmas lökést ad az önbizalmadnak és mindannak, amit a jövőben elérhetsz.

2. Többre vagy képes, mint gondolnád

Az első pontot folytatva, amikor az ember külföldre költözik, különösen, ha egyedül teszi, gyorsan rájön, hogy csak magára számíthat. Nyilván sok barátságos, kedves emberrel találkozik, új barátokat szerez, és bármikor felhívhatja a szeretteit, de azért csak magára számíthat. Ami egyszerre félelmetes és csodálatos.

Megtanulsz bízni az ösztönödben, megoldani a saját problémáidat, sokkal találékonyabb leszel, mint korábban bármikor. A határokat átlépve, kilépve a komfortzónából kiderül, hogy ez az erő mindig is benned volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.