2020. március 4., szerda

BLOOMBERG KIESETT, SANDERS MAGÁT NYÍRJA KI, BIDEN LESZ AZ ELNÖKJELÖLT, TRUMP MARAD AZ ELNÖK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.04.



A “Szuperkedd” a papírformának megfelelő eredménnyel zárult, miután a Demokrata Párt vezetése és az általuk támogatott Joe Biden sikerrel léptette vissza Pete Buttigieg és Amy Klobuchar aspiránsokat. Joe Biden 14 államból nyolc államot megnyert. A valós erőviszonyokat az mutatja, hogy a legtöbb delegáltat nyújtó Kaliforniában Bernie Sanders győzött, mert itt sokan levében szavaznak, és a szavazatukat még azelőtt elküldték, hogy Buttigieg és Klobuchar visszalépett volna. Ha ők versenyben maradnak, Sanders fölényesen nyerte volna a “Szuperkeddet”, függetlenül attól, hogy ki szereti, ki nem.

Különösen Buttgieg visszalépése volt fellettébb kiábrándító és immorális, miután neki sokan hittek, és sokan elhitték, hogy egy másik Amerikát csinál, ami Joe Bidentől a legkevésbé sem várható. Joe Bidentől a világon semmi nem várható, legkevésébé, hogy képes lenne legyőzni Trumpot, hiszen amikor a DNC háttere nélkül indult, észrevétlenül hullott ki már a demokrata előválasztáson is Obamával szemben. Nem is értette senki, miért őt választotta Obama alelnökének, hacsak azért nem, hogy egy kellőképpen jelentéktelen és szürke alelnököt találjon maga mellé.

Biden a Demokrata Párt elfogult támogatása és az előválasztásokba való beavatkozása mellett ezúttal is annak köszönheti, hogy egyáltalán versenyben maradt, hogy az első fekete amerikai elnök, Obama alelnöke volt. Ezért tudott nyerni Dél-Karolinában, az első olyan államban, ahol nagy számban élnek afro-amerikai szavazók. Az Obama miatt rá szavazó feketék nélkül Biden még ebben a gyenge mezőnyben is hatalmasat bukott Iowa-ban és New Hampshire-ben is. Ez várt volna rá mindenhol, ha csak a saját kvalitásai alapján elnyerhető szavazatokra számíthatott volna.

Mindezt úgy, hogy Bidennek, mielőtt Obama alelnöknek kérte fel, volt egy rasszista ízű beszólása is Obamának a “fekete akcentusa” miatt. Arra utalt, hogy Obama előveszi a “fekete akcentusát”, amikor arra van szüksége. Neki nincs mit elővennie, kizárólag azt a tényt, hogy Obama alelnöke volt, és fekete akcentus nélkül is rászavaznak a feketék. Buttigieg még a végső győzelemre is esélyes lehetett volna, ha le tudja győzni Sanderst, mert ha nem száll ki a versenyből, Bidennek semmi esélye nem lett volna a fekete szavazókkal is, hogy bármelyiküket legyőzze. Buttigieg talán alelnök akar lenni, és azt ígérték neki, s nem bízott magában, és ki tudja még, hogy mivel vették meg, de megvették kilóra, az látszik. Végtelenül kiábrándító jellemű ember...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.