2020. március 5., csütörtök

Ó, KAPITÁNY, KAPITÁNYOM!

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2020.03.05.


Szanyi Tibor új politikai formációhoz adta a nevét. Miután szakított az MSZP-vel vagy az szakított vele, létrehozta a hangzatos nevű IGEN című alakulatot, amely a Magyar Szolidaritási Mozgalommal együttműködve, illetve egybeolvadva alkotja az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nevű, rövidítésében IszMM, illetve másképp IszOMM tömörülést. Van ebben Szanyin kívül volt DK-s, PM-es, márciusban bejegyzik őket, májusban alakuló kongresszusoznak, és elindulnak a 2022-es választásokon is.

Ehhez mindenkinek joga van, kérdés csupán egy akad, hogy felnőtt emberek miért nem tudnak szépen megöregedni, miért csinálnak bohócot magukból, és miért tesznek keresztbe az országnak. Másra ugyanis ez az egész nem jó. Én magam itt nem állok neki papolni mindenféle összefogásról, mert minek, csak annyit kérdenék meg csöndesen, hogy a pénzen kívül mi indokolja egy, a már induláskor halálra ítélt csoport-párt elindítását. Ha csak a választási lóvé, az bajokat mutat a jellemben, ha naiv lelkesedés, az pedig az észben.

Két év alatt még számos ilyen felhorgadásból, számításból vagy aljas szándékból indíttatott képződmény fog rajthoz állni a legkisebb esélyek nélkül, tudjuk ezt és ismerjük. Megosztani az ellenzéket, szétszórni a szavazatokat, meghülyíteni a választópolgárt, ilyen szándékokkal bábáskodik a Fidesz minden egyes eleve halálra ítélt pártkezdemény születésénél, úgyhogy ezen fölösleges és nem is akarok elmélkedni. Hanem azon inkább, hogy aki lobogó lelkesedésből megy bele ilyen játszmákba, az mért teszi.

Ez az, ami érdekel, mert ez már történelem, lélektan és költészet, piti hülyeség vagy lobogó pátosz egyben, azaz, mindenképpen érdekes jelenség, ha beledöglünk is. Hogy épp ennek okán épp Szanyi kapitány került a célkeresztbe, véletlen csupán, hiszen lehetne foglalkozni akármely más eszementtel, prófétával vagy megváltóval, sajnálatos módon ugyanis rengeteg van belőlük. Mindegyik azon van, hogy a mi pénzünkön tegyen minket boldoggá, és ez még mindig jobb, mintha szimplán el akarná lopni azt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.