2020. március 25., szerda

HITLERNEK A REICHSTAG FELGYÚJTÁSA, ORBÁNNAK A VÍRUS AZ ÜRÜGY A NYÍLT DIKTATÚRA BEVEZETÉSÉRE - VÖRÖS IMRE VOLT ALKOTMÁNYBÍRÓ SZERINT A RENDKÍVÜLI FELHATALMAZÁSNAK SEMMI KÖZE NINCS A JÁRVÁNYHOZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.25.



Ahogy annak idején Hitlernek a Reichstag felgyújtása jött kapóra – ha csak nem ő csinálta –, úgy a mi kormányunknak a világjárvány teremtett alkalmat arra, hogy illegitim módon bebetonozza magát a hatalomba. A vírushelyzettől teljesen független, korlátlan felhatalmazást szeretnének szerezni a hatalom rendeleti úton történő gyakorlására” – mondta Vörös Imre volt alkotmánybíró a Hírklikk című online újságnak adott interjújában. Vörös Imre volt az, aki már 2011-ben megmondta, hogy Orbán államcsínyt követett el, megdöntötte az alkotmányos rendet.

A jogtudós szerint “bármi megtörténhet. Ennek a felhatalmazási törvénynek épp az a lényege, hogy a kormány által kiadható rendeletek tárgyát sem lehet korlátozni. Ebből egyenesen következik, hogy a sajtószabadság korlátozható, azzal a hazug indokkal, hogy az újságok rémhíreket terjesztenek. Ezen kívül bármi szabályozható, amit akarnak. Ezért ragaszkodnak hozzá. Ha nem így lenne, akkor a ma meglévő egészségügyi- és katasztrófavédelmi törvények alapján kezelnék a válsághelyzetet, próbálnák visszaszorítani a járványt. Itt azonban többről van szó. Nagy lehetőség előtt áll a Fidesz, amikor megszerzi a teljhatalmat.”

Vörös Imre szerint eddig önkényuralom volt, amikor Orbán megszavazza saját teljhatalmát, átlépünk a nyílt diktatúrába: “a vádhatóság megvádolhat majd rémhírterjesztésért, amikor azt mondom, hogy a kormány a járvány ürügyén akar magának teljhatalmat biztosítani. Ha erre ráfogják, hogy ez rémhír, akkor ez büntetendő, s ezzel lényegében átléptünk az önkényuralomból a nyílt diktatúrába. Tudja, amikor az utcán megjelentek a katonai járőrök, nekem feltűnt, hogy az egyenruhások mutatóujja rajta volt a fegyverük elsütő billentyűjén. Azért csodálkoztam ezen, mert eddig ilyesmit csak az Afganisztánból érkezett híradó felvételein láthattunk, amint a taposóaknák között, a tálibokra vadászva osontak. Ez a szituáció a magyar település békés lakosai között csak a megfélemlítést szolgálhatja, nem a védelmet. Ez egy erődemonstráció, amit a járvány messze nem indokol. A katonák biztosan nem lőnek vírusokra, így aztán nagyon veszélyes az üzenet, hogy ugyan miért tartották a járőrök az ujjukat fegyver elsütő billentyűjén.”

Azért egyértelmű, hogy Orbán Hitlerhez hasonlóan a járvány ürügyén nyílt diktatúrát vezet be, aminek semmi köze a koronavírushoz, mert a vírus elleni védekezésnek “megvannak az eszközei. A katasztrófa és az egészségügyi törvény járványügyi fejezete erre bőségesen módot adna. Ez alapján még a személyek szabad mozgását is lehetne korlátozni, mert benne van a kijárási tilalom elrendelése is. Pedig az utóbbi intézkedés már nagyon súlyos, de még ehhez sincs szükség a felhatalmazási törvényre.” A volt alkotmánybíró szerint ez a felhatalmazás senki által nem visszavonható, csak akkor szűnik meg, ha arról Orbán lemond. Ez azonban soha nem fog megtörténni, mert ha nem akarná ezt véglegesíteni, akkor egyszerűen megszabná a határidőt, vagy valóban visszavonhatóvá tenné a felhatalmazást...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.