2020. március 25., szerda

OTTHONI MUNKA AMERIKAI ÉS ANGLIAI MÓDRA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.03.25.


Kifordult az életünk a megszokott kereteiből az elmúlt hetekben, sokan kényszerültek megtapasztalni az otthoni munkavégzést, annak minden előnyével és csapdájával egyetemben. Vajon miként birkóznak meg mindezzel külföldön élő magyarok, mik a tapasztalatok?

Királyság sem. Londonban elvileg már csak létfontosságú munkahelyekre, élelemért, gyógyszerért vagy hozzátartozókról gondoskodni lehet kimenni az utcára, valamint egyszer el lehet menni szabadtéri testedzésre (például futni vagy sétálni), miközben a bárok, éttermek és üzletek többsége zárva tart.

"A végén azon kapod magad, hogy elment a nap"

A brit fővárosban élő Bandosz már több hete otthonról dolgozik, így sikerült némi tapasztalatot összegyűjtenie ennek a munkavégzésnek az előnyeiről és a hátrányairól.

„Videón diskurálunk a kollégákkal vagy videóebédelünk, aztán mindenki folytatja a munkáját. Fura helyzet, én azt élvezem a csapatomban, hogy néha feldobunk egy témát, amiből aztán előjön egy kreatív ötlet. Az embereknek szükségük van a fizikai közelségre ahhoz, hogy ötleteljenek, érdekes dolgok szülessenek belőle és motiváljuk egymást” – osztotta meg tapasztalatait Bandosz. Márpedig szerinte ez képernyő előtt nem, vagy csak korlátozottan működik.

„Azon kaptam magam, hogy néha szükségét érzem kimenni az utcára levegőt szívni, és elmenni futni. Amikor az ember otthon van, észreveszi, hogy el kellene mosogatni vagy főzni valamit, ami bele-belecsippent a munkaidejébe, míg a végén azon kapja magát, hogy elment a nap” – tette hozzá a Los Angeles-London-Budapest-tengely podcastban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.