2020. március 17., kedd

SE NYÍLTAN, SE SUNYI MÓDON NE PROVOKÁLJÁK AZ URASÁGOKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.03.16.


Jó estét kívánok mindenkinek! Lényegtelen hülyeség, de azért szóvá teszem. Szerintem nem fog átsegíteni a pandémia szakadékán senkit, a koronavírust nem fogja legyőzni, a forint sokadik történelmien unortodox zuhanását nem fogja megállítani, de pláne az emberek biztonságérzetét nem fogja növelni, ha az ország világhírű feljelentői ez idő tájt is feljelentősdit játszanak.

Például azok, akik bűncselekménnyel vádolják a Magyar Orvosi Kamara vezetőjét. Mint ahogyan Tényi István, alighanem életvitelszerűen feljelentéssel foglalkozó, fideszkárosult (úgy értem, a Fideszből három éve indoklás nélkül kizárt) honpolgár teszi, aki szerint Kincses Gyula rémhíreket terjeszt. Pusztán azért, mert az általa vezetett szakmai szervezet kormánynak címzett 11 pontos javaslatában arra figyelmeztet: az ismertté vált esetek száma alapján a járvány Magyarországon a gyors kibontakozás szakaszában van. A MOK szerint a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma már akár az 1 000 főt is elérheti, ez a szám pedig egy hét múlva az epidemológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két múlva akár az 50-60 ezer is lehet. Ha erre a feljelentés a válasz, vagy még rosszabb esetben az a válasz, hogy Gyurcsány, akkor a fene megevett minket.

Ez a feljelentősdi pontosan annyira beteg, mint amennyire elfogadhatatlan az Orbán Viktor által felállított akciócsoportok közül a kommunikációs gerillakommandónak, illetve az ő vezetőjének hisztérikus őrjöngése, amit a neki címzett kérdésre való nem válaszolás szellemében ráadásul egyértelmű, hiteles és megbízható tájékoztatásnak csúfolt. Nem akarok okosabb lenni a járványügyi szakembereknél, még káromkodni sincs kedvem, nehogy a liberálfasisztázás okán a kövek alól előmászott ügyeletes trollok eltartott kisujja sérüljön.

Simán elborzaszt, hogy felelős politikai pozícióba kinevezett figurák ennyire nincsenek tisztában a saját szerepükkel, feladataikkal, hatáskörükkel, egyáltalán azzal, hogy mit engedhetnek meg maguknak, és mi az, amit soha, sehol, semmilyen körülmények között. Akkor sem művelhetné senki azt, amit Kovács tegnap művelt, ha netán demokratikusan megválasztották volna. De Kovács Desikerült? Zoltánt senki nem választotta meg (ellentétben a Magyar Orvosi Kamara vezetőjével; ugyanitt primitív gyurcsányozás kapható, ugye), hanem kinevezték. És onnan, abból a pozícióból vizel bele a magyar emberek szájába. Félreértés ne essék: nem az ellenséges sajtó szájába, nem a diplomás kommunisták szájába, nem Soros külföldről pénzelt zsoldosai és nem is Gyurcsány szájába. Hanem annak a közvéleménynek a szájába, amely közvéleményt joggal foglalkoztatja, hogy Pintér NER-társ miért részesül eltérő bánásmódban, mint a koronavírus elleni harc első vonalában, védőfelszerelés nélkül küzdő, minden irányból veszélyeztetett, túlhajszolt, kizsigerelt orvosi személyzet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.