2020. március 17., kedd

A FAGYI VISSZANYALT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2020.03.16.


...avagy ki miben vétkezik, abban bűnhődik.

Gyurcsány kapott a nyakába egy kiadós pénzügyi - gazdasági világválságot, szinte kezelhetetlen volt egy ilyen kicsi, a külgazdasági változások hatásainak ennyire kitett ország számára, mint a mi hazánk.
A válság idején egységre és összefogásra lett volna szükség, ehelyett Orbán és tettestársai tele szájjal fröcsögtek, uszítottak, mintha csak Gyurcsány személyesen döntötte volna romba a nemzetközi pénzvilágot.
A nép egyszerű gyermeke meg már csak olyan, hogy felelősöket szeret keresni, és elégedett, ha végre megtalálja - mégis, egyszerűbb elvitetni valakivel (lehetőleg olyannal, akit ismerünk...) a balhét, mint megpróbálni megérteni a nemzetközi pénzpiac működését, és a világválság okait, nem is szólva a következményeiről.

Mindenesetre ebben az esetben Gyurcsány államférfi módjára cselekedett, és ehhez még csak gumicsizmát se húzott és nem állt bele a nemzetmentő szerepébe, csak tette a dolgát.
Még mielőtt bekövetkezett volna valami katasztrófa, megoldotta az ország finanszírozását, méghozzá úgy, hogy a kasszát úgy adta át utódjának, hogy az elszámoláskor még maradt eltapsolnivaló az együttműködésre képtelen Fidesz-vezérnek is, aki szokása szerint a már veszélytelen helyzetben vad fosztogatásba és rombolásba kezdett.
Propagandája pedig arról harsogott, hogy az ország csődben van - miközben a kassza tartalékából urizált.
A pénzügyi világválságból úgy jött ki az ország, hogy akár kevés számú nyerteseinek egyike is lehetett volna, ehelyett a fő feladatot az képezte, hogy kivonjuk pénzügyeinket az IMF ellenőrzése alól - ne kelljen már gátlásokkal küszködni, ha lopni akarunk...

Az Úr igazságos, most Orbán kapott a nyakába egy világválságot, és nem biztos, hogy most is olyan szerencséje lesz, mint már annyiszor hatalomrajutása óta. Most nem jönnek migránsok, akiket ide-oda terelgetve az országban veszélyérzetet kelthet, hogy aztán ezt gyűlölettel gyógyítsa.
Ugyan most is megpróbálta a helyzetért a felelősséget a migránsok (leánykori nevükön menekültek) nyakába varrni, de a sikerre minimális esélye sem volt, ma már a kocsma bölcsei közül is csak a leghülyébbek hiszik el ezt, de ők is csak akkor, ha valaki fizet nekik ezért egy felest.
Az pedig, hogy az általa meghívott, nálunk tanuló iráni diákokon verte le saját frusztrációját, csak megmutatja jelleme végletes torzultságát, hiszen a diákok joggal vetettek fel egy sor problémát, amire semmiféle megnyugtató választ nem kaptak.
Viszont külföldiek, így zsarolhatók, megtorolható rajtuk, hogy ki merték nyitni a szájukat.
Hogy a tanulmányaik megszakadtak?
Kit érdekel, nem Rasi ez egyik sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.