2020. március 14., szombat

SIMONKA MILLIÁRDJAI NYOMÁBAN: ÜRES TELKEK, PANGÓ ÉPÜLETEK

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: BOD TAMÁS
2020.03.14.


Miért húzódik a medgyesegyházi ipari park építése? Miért áll üresen másfél éve Pusztaottlaka szélén a 160 millió forintból speciális igényű gyermekeknek épült lakóotthon? Hiányoznak a válaszok, míg az ügyben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság önmagát cáfolja.

Akármerre jártunk és kutakodtunk a dél-békési uniós projektekkel kapcsolatban, mindenütt beleütközünk Simonka Györgybe.

A Dél-Békésben található medgyesegyházi ipari park alapkövének letétele nem csak kései volt 2019. augusztus végén, de rendhagyóra is sikeredett. A meghívó szerint a dinnyéjéről híres kisváros akkori polgármestere, Nagy Béla mellett a térség fideszes országgyűlési képviselője, Simonka György és a Békés megyei közgyűlés ugyancsak kormánypárti elnöke, Zalai Mihály mondott volna beszédet az ünnepségen. Ám Simonka – nem először – hirtelen jött sportsérülésére hivatkozva mentette ki magát, míg Zalai indokot sem közölt a távolmaradásra.

Igaz, a 2019. augusztus 28-i alapkőletételen való megjelenés aligha hiányzott Simonkának. Előtte egy héttel jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy bűnszervezetben különlegesen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a dél-békési fideszes politikus ellen. (Azóta, mint a magyarnarancs.hu többször beszámolt, 2020. január közepén, a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött a büntetőper.)

Az eredeti tervek szerint a medgyesegyházi ipari parknak 2019. december végére el kellett volna készülnie. Nem készült el. Időközben módosították a határidőt, bár erre magyarázattal, azon kívül, hogy nem készült el, nem szolgáltak. A helyszínen járva kivitelezőknek és munkának nyomát sem láttuk. A félkész állapottól is egyelőre messze lévő ipari parkban még a munkások fizikai szükségét kielégítő Toi-toi WC-t is felborítva találtuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.