2020. március 1., vasárnap

„SZÉTZÜLLESZTI A TÁRSADALMAT, HA A HATALMAT AZ ÉRDEK VEZÉRLI” - EPERJES KÁROLY A ZÁRÓJELENTÉSRŐL, AZ ELMÚLT HARMINC ÉVRŐL ÉS SZABÓ ISTVÁN ÜGYNÖKMÚLTJÁRÓL

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: LAKNER DÁVID
2020.03.01.



Méltatlannak tartom Szabó István ügyének elővételét, kinek jó ez? – tette fel a kérdést lapunknak adott interjújában a Zárójelentés egyik főszereplője, Eperjes Károly. A színészt az új film mellett kérdeztük arról is, van-e valaki, akinek nem tud megbocsátani a kommunizmus alatt elkövetett cselekedeteiért.

Hasonló sajtónapokon gyakran elhangzik a művészek vagy akár forgalmazó részéről, hogy csak a filmről legyen szó, lehetőleg kerülve a politikát. Adódik a kérdés, a Zárójelentésről lehetne-e egyáltalán így beszélni.

– Semmiről nem lehet úgy beszélni, hogy abból teljesen kihagyjuk a politikát. Hiszen az életben minden érintheti azt, bármi kapcsolódhat közélethez.

És hogy érezte, ez a film mennyire szól a mai magyar valóságról?


– Nagyon is arról szól, nemcsak a konkrét jelenről, de az elmúlt harminc évről. Mindenki megtalálhatja benne, amit a leginkább problémásnak talál, ami a leginkább felháborítja. Van olyan rész, ami a kórházbezárások idejéről beszél, másik mondjuk a polgármesterek kiskirálykodásáról. Akad itt bőven szemezgetnivaló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.