2020. március 14., szombat

VISSZAÁLLÍTJA A FIDESZES KABINETJÉT A VÉSZHELYZET ADTA JOGOSÍTVÁNYÁVAL SZEKSZÁRD POLGÁRMESTERE

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2020.03.13.


Saját költségvetést fogadott el egyszemélyi döntéssel pénteken Szekszárd fideszes polgármestere. Ács Rezső az ellenzéki többségű képviselő testületet is lecserélte, és bejelentette, hogy visszaállítja a korábbi kabinetjét.

"Országos veszélyhelyzet esetén a vonatkozó törvény alapján polgármesternek lehetősége van rá, hogy a bizottságok és a közgyűlés összehívása nélkül maga hozzon meg döntéseket. Én most élek ezzel a jogommal, és saját magam elfogadom és aláírom a város költségvetését Ezen kívül módosítom a szervezeti és működési szabályzatot, és visszaállítom a polgármesteri kabinetet, amelyre ebben a rendkívüli helyzetben nagy szükségem lesz, hogy háttérmunkájukkal segítsenek. Végül pedig visszaveszem a város kezébe az önkormányzati lapot, a Szekszárdi Vasárnapot"

– jelentette pénteki sajtótájékoztatóján Ács Rezső polgármester.

A fideszes politikus a polgármesterek vészhelyzeti különleges jogosítványaira hivatkozva pénteken lényegében lesöpörte az asztalról az ellenzéki többségű képviselőtestület által kidolgozott költségvetési javaslatot, és egy saját költségvetést fogadott el egyszemélyben.

Amit a polgármester most tesz, az a hatalommal való visszaélés tipikus esete. Különösen pikáns, hogy mindezt a március 15-i ünnepre készülve teszi, ez a demokrácia és a márciusi ifjak szellemének meggyalázása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.