2020. március 14., szombat

AZ EMBERARCÚ

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Pável Melinda
2020.03.13.


Felkaptuk a napokban a fejünket a hírre, miszerint a vadonatúj fideszes győri polgármester renitens módon megtagadta a város NB II-es focicsapatának támogatását, ráadásul egy lapnak ki is fejtette, miért nem látja indokoltnak, hogy a város finanszírozza a sportegyesületet. Mint mondta, a teljesítményük magáért beszél, érjék be a tao-támogatásokkal. Véleménye szerint van Győrben sok más érték, valós teljesítmények, nem csak sportban, de más területeken is, így bőven van helye a város pénzének.

Az eset híre futótűzként terjed, hatalmas szimpátiát váltott ki az emberekben, egyre többen mondják, hogy lám, akad azért emberarcú fideszes is. Igaz, többen már megemlítették, hogy azóta a színfalak mögött mégiscsak megegyezett a városi focistákkal, és az is egy érdekesség az események sorában, hogy miközben bozótharcba fogott a foci ellen, a parlamentben elfogadták a lex Dézsit, azt a törvényt, amely kizárólag a győri polgármesterre szabottan lehetővé teszi, hogy városvezetőként nem kell felhagynia eredeti tevékenységével, azt továbbra is folytathatja.

Mindenképpen zavaró ez a sokféleség, egyrészt azt látjuk, hogy ő más, mint általában a fideszesek, szembe mer menni egyenesen az atyaúristennel, egyszersmind ugyanolyan, ő is természetesnek tartja, hogy a törvények felett álljon. Hogy melyik az igaz, ezt majd az idő dönti el, és persze az is lehet, hogy valójában egy felsőbb terv része volt az akció, meg kellett nyerni Győrt újra, emellett az se árt, ha valamiféle megújulást tud prezentálni a Fidesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.