2020. április 6., hétfő

ADATOK BIZONYÍTJÁK, HOGY A KORONAVÍRUS NEM CSAK AZ IDŐSEKRE ÉS AZ EGYÉB BETEGSÉGEKBEN SZENVEDŐKRE VESZÉLYES

QUBIT
Szerző: QUBIT
2020.04.06.


Javában zajlik a vita arról, főleg az USA-ban, hogy nem-e túlzók a jelenlegi korlátozó intézkedések. Egyes érvek szerint a gazdaság megmentéséért akár be is áldozhatunk pár olyan embert, akinek napjai amúgy is meg vannak már számlálva. Ez a narratíva arra fókuszál, hogy zömében olyanok halnak meg, akiknek van valamilyen egyéb betegsége is.

A brit intenzív ápolással foglalkozó kutatóközpont (Intensive Care National Audit and Research Center, ICNARC) a múlt héten kiadott egy jelentést az első néhány száz intenzív osztályokon ápolt betegről. Március 26-ig összesen 846 beteget kezeltek az intenzív osztályokon Angliában, Észak-Írországban és Walesben. Az ő jellemzőiket vetették össze azokéival, akiket a 2017–2019-es időszakban virális tüdőgyulladással kezeltek. Mindkét esetben hasonló korú emberekről van szó, az átlagéletkor 60 év.
Nem csak a nagyon öreg, életük végén levők betegek kerülnek kritikus állapotba

Az a makacs elképzelés is tartja magát, hogy a COVID-19 csak az idősekre veszélyes, a nyugdíj előtt állók viszont egy kis náthával megússzák egészet. Ez talán az influenza és már vírusok következtében kialakuló tüdőgyulladásnál igaz is lehet. Ezen esetek 25 százalékában olyan személy kerül az intenzív osztályra, aki a mindennapokban valamilyen segítségre szorul. A COVID-19 esetében viszont ugyanez az arány 9,4 százalék, tehát zömében magukat teljesen ellátni képes emberekről beszélünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.