2020. április 7., kedd

FALUN KÖNNYEBB „NEM KIJÁRNI”, MINT BUDAPESTEN

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: DOROS JUDIT
2020.04.07.


A fővárosban egyre többször kell intézkedniük a rendőröknek, mert a kijárási korlátozás szabályait megsértik, miközben a jó idő miatt egyre többen vannak kint a köztereken, a városhoz közeli kirándulóhelyeken.

- Könnyű neked, hátramégy a kertbe, kihúzogatod a gyomokat, kapálsz kicsit, már megvan a napi mozgás a jó levegőn, ha akarsz, sétálsz pár métert, s kint vagy a réten vagy az erdőben, ott kis túlzással csak őzekkel találkozol, emberrel sehol. Nekem azért is fél órát kell buszoznom, hogy ne csak kőrengeteget lássak. Te a kerítés két oldalán, szabad levegőn beszélgethetsz a szomszéddal, én legfeljebb a szűk lépcsőházi fordulóban vagy az erkélyen át, négy másik hallgatózó szomszéd társaságában – zajlott a párbeszéd egy fővárosi és egy vidéki barátnő között, hétköznapi módon rávilágítva arra: ami az egyiknek könnyen elfogadható, a mindennapjait alig megnehezítő korlátozást, az a másiknak sokkal problémásabban betartható rigorózus szabályozást jelent. 

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján is kitértek arra, hogy Budapesten egyre többször kell intézkedniük a rendőröknek, mert a kijárási korlátozás szabályait megsértik, miközben a jó idő miatt egyre többen vannak kint a köztereken, a városhoz közeli kirándulóhelyeken...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.