2020. április 14., kedd

HAZA, VAGY A HALÁLBA KÜLDIK A BETEGEKET

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.04.13.


Csak órákat kaptak a kórházak vezetői, hogy eleget tegyenek a miniszteri rendeletnek, azaz annak, hogy a betegek 60 százalékát – ha esik, ha fúj – haza kell küldeni, hogy felszabadítsák a vírus-fertőzötteknek az ágyakat” – így nyilatkozott Kökény Mihály, volt egészségügyi miniszter a Hírklikknek. Azt is elmondta, hogy Kásler Miklós és Müller Cecília elfogadhatatlanul teljesít; lehetetlen, hogy Orbán Viktor intézkedjen mindenhatóként.

Közzétett a közösségi médiában egy bejegyzést, amelyben finoman, de mégis öntől nem megszokott keménységgel bírálta Kásler Miklóst és Müller Cecíliát. Mi váltotta ki az indulatot?

– Én régóta elégedetlen vagyok mindkettőjükkel, és ezt nem is rejtettem eddig sem véka alá, tehát nem ez az első alkalom, hogy megfogalmazom bírálataimat. Most eltekintünk attól, hogy Kásler Miklós miniszterként mit tett, vagy nem tett az elmúlt két évben. Amióta a járvány itthon is olyan mérteket öltött, hogy szükségesé váltak a rendkívüli intézkedések, azóta lényegében láthatatlanná vált. Hozzáteszem, az egészségügyért felelős államtitkárral, Horváth Ildikóval együtt. Elképesztő, hogy rendvédelmi emberek irányítanak, kommunikálnak, ráadásul – nem szívesen mondom – minden idők leggyengébb tisztifőorvosa mellett. Müller Cecília magyaráz, magyarázkodik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.