2020. április 21., kedd

HÚSZ BETEGGEL KERÜLT KÉTHETES KARANTÉN ALÁ A NYÍRŐ GYULA KÓRHÁZ KRÓNIKUS BELOSZTÁLYA

HVG ONLINE
Szerző: JOÓ HAJNALKA
2020.04.21.


Egy tüdőgyulladással kezelt betegtől indulhatott a fertőzés. A zárlat az osztályon fekvőket ellátó egészségügyi dolgozókat is érinti.

Egészségügyi zárlat alá került több mint húsz, még ott lévő beteggel együtt a Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya, miután az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről kiderült, hogy koronavírusos, majd a kórteremben mellette fekvő további két beteg vírustesztje is pozitív lett – értesült a hvg.hu.

Hétfőn információink szerint az osztályon fekvő további húsz beteget is letesztelték, az ő tesztjeik eredménye még nem ismert, kedd délelőtt derül ki. Akiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, azt továbbküldik valamely járványkórházba, a többieket pedig 14 napig megfigyelés alatt tartják. Azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik érintkeztek velük, 14 napos házi karanténba kellett vonulniuk.

Az osztály lezárása kórházi forrásunk szerint nem okoz fennakadást az intézmény működésében, mert az aktív belgyógyászati osztályok nem érintettek a fertőzésben, zavartalanul működnek, a krónikus osztályról pedig – mint forrásunk fogalmazott: „már úgyis kifelé mentek a betegek” – vagyis, Kásler Miklós erőforrás-miniszter másfél héttel ezelőtti utasításának megfelelően már folyamatban volt az osztály kiürítése, új pácienseket ez idő óta nem vettek már fel, a bentlévőknek pedig már szervezték a hazaküldését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése