2020. április 17., péntek

JELENTSÜNK FEL MINDENKIT, AZ A BIZTOS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.04.17.


Hányszor és hányszor akadtunk már mi is ki azon, hogy Magyarországon a mai napig nagy hagyománya van a besúgásnak? A társadalom gyökereibe ivódott a házmester-mentalitás, a másik feljelentése, a szomszédok, néha családtagok bemószerolása. Egyszerűen képtelenek voltunk ezt kinőni az elmúlt évszázadban. Még jóval a kommunista ügynökök beszervezése előtt, a világháború idején esett meg az a történelmi szégyen, hogy a társadalom, valamint a hatóságok buzgóságának köszönhetően több százezer zsidót sikerült annak ellenére is Auschwitzba szállítani, hogy a német hadseregnek erre alig 200 embere volt. Ha nincs az óriási társadalmi „összefogás”, ma nem kellene úgy beszélni azokról az időkről, mint történelmünk egyik legsötétebb időszakáról.

Ugyan ma már szerencsére még csak hasonlóra sincs lehetősége az embereknek, nem állítanám biztosra azt, hogy hasonló nem fordulhatna elő manapság is, ha a körülmények úgy alakulnának. A gyűlölet eddig is gond nélkül hálózta be az országot, elég volt Orbán parancsa, a fanatikus hívők pedig azonnal ugrottak. Mentek békemenetelni, vagy köpködni, esetleg rugdosni a velük egyet nem értőket. Az internet legsötétebb bugyraiban is feltűntek, ahol sokan még csak az anonimitás mögé sem bújva mondják el, hogy mit kellene tenni a Gyurcsány-, vagy Karácsony-félékkel. Fiatalok és középkorúak, idősebbek és nagyszülő korúak is egyöntetűen anyázzák a tetű kommunista mocskokat, a gyurcsányista férgeket.

Ezekkel a kommentelőkkel nap mint nap lehet találkozni, szinte bármely hazai hírportál komment szekciójában, már ha épp nem tiltották ott is be a kommentelést. Azonban ma már messze nem csak oda szorultak, hiszen sokan saját csoportokba gyűlnek, ahol közösen anyáznak és gyűlölködnek. Na nem állítom egyébként, hogy ez egy kizárólag jobboldali dolog, mert messze nem így van, azonban én tegnap épp abba futottam bele sikeresen, amikor belebotlottam a Tiszteljük Dr. Müller Cecília tisztifőorvost! nevű csoportba. Gondoltam, majd nevetek egy jót azon, ahogy az egekbe magasztalnak egy olyan embert, aki eddig semmivel sem bizonyította azt, hogy neki valóban a tisztifőorvosi pozícióban lenne a helye. Biztos nagyrabecsülik az unokái, sőt az egész családja, csak itt most az kellene, hogy bizonyítsa is azt, hogy készen áll egy olyan fontos feladatra, mint amelyet most betölt. Fontos intézkedéseket kellene meghozni és időben reagálni a kialakult helyzetre. A Honfoglalás 2000 egyesület szerint ezt olyan nagyszerűen csinálta eddig, hogy a legmagasabb állami kitüntetés jár neki. Ezt most nehéz lenne bárhogyan is kommentálni, ezért ettől most eltekintek.

De visszatérve a már korábban említett Facebook csoportra, annak lényegében az a célja, hogy ott vélt álhíreket osszanak meg egymás között, majd felhívják mindenki figyelmét arra, hogy ezeket jelentsék
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.