2020. április 28., kedd

LEPRÁSKÉNT KEZELIK A MAGYAR KAMIONSOFŐRÖKET

INDEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2020.04.27.


Nem jött jól a fuvarozóknak a járvány. Rosszabbak lettek a munkakörülmények, csökkenek a megrendelések, és még a határnál is órákat kell állni. Több magyar cég a túlélésért küzd, míg a sofőrök folyamatos bizalmatlansággal találkoznak. Azt mesélik, sok helyen a mosdóba se engedik be őket, de van akit a dohányboltból is kizavartak, amikor megtudták, hogy Olaszországban járt. Az érdekvédelmi szervezetek állami segítségre várnak, mert a magyar cégek már most hátrányban vannak külföldi versenytársaikkal szemben.

Odajött hozzám a portás, és azt mondta, nem szállhatok ki a fülkéből. Ha mosdóba kell mennem, oldjam meg másként. Azt javasolta, hogy ne kávézzak és ne egyek annyit, akkor nem lesz nagy dolgom

– meséli felháborodottan egy kamionsofőr. Pár napja történt ez vele egy magyarországi raktárnál, ahova azért ment, hogy felvegye az árut a németországi út előtt, és egy éjszakát pihenjen.

Ez nem egyedi történet, és még csak nem is magyar sajátosság. Több kamionos is hasonló tapasztalatokról számolt be az Indexnek itthonról, Olaszországból, Németországból és más európai országokból. Gyakran napokig-hetekig is úton vannak, de sok raktárnál, logisztikai központnál, benzinkútnál még a mosdóba se engedik be őket, és a zuhanyzóból is ki vannak tiltva.

Pedig direkt úgy vannak kialakítva ezek a helyek, hogy a le- és felpakolásnál legyen lehetőség tisztálkodni, ám a koronavírus-járvány terjedése miatt szigorításokat vezettek be, és ez sok sofőrt kellemetlenül érint.

"Most egy hétig csak belföldön mentem, és sehol se engedtek zuhanyozni" – tette hozzá a névtelenséget kérő sofőr. Más azt meséli, Németországban találkozott olyannal is, hogy a kávéautomatákon cetlivel figyelmeztették a kamionsofőröket, hogy ők nem használhatják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.