2020. április 21., kedd

„NEM LETT VOLNA SZABAD ENNYI KÉRDÉST HAGYNI AZ EMBEREKBEN” – MIT ÉREZNEK AZ ÉRETTSÉGIZŐ DIÁKOK

24.HU
Szerző: GRÁD-KOVÁCS MÁRTA
2020.04.21.


A jelen állás szerint május 4-én startoló érettségi időszak előtt négy héttel megkérdeztünk három végzős középiskolást, milyen érzésekkel készülnek a megmérettetésre. Akkor még főként a bizonytalanság jellemezte a fiatalokat, azóta viszont kiderült, miként is bonyolítják le idén a vizsgákat, bár a legújabb fejlemények szerint az időpontok még mindig változhatnak. Újra érdeklődtünk a három diáknál, mit gondolnak a döntésről.

"Nem gondoltam volna, hogy megrendezik az érettségit májusban. Nagyon sok hibalehetőség van a jelenlegi forgatókönyvben, nem lett volna szabad ennyi kérdést hagyni az emberekben"

– vélekedett a kormány döntésével kapcsolatban Mirkó, az egyik budai gimnázium végzős tanulója. Szerinte az idei érettségi időszak nincs jól megszervezve, ennél sokkal korrektebben is el lehetett volna járni.

Két héttel ezelőtt Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár mutatta be az oktatási akciócsoport javaslatát az idei érettségi vizsgákkal kapcsolatban. A javaslatot a kormány elfogadta, a döntést pedig Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt hét csütörtökön ismertette. Ennek értelmében az idén néhány kivételtől eltekintve csak írásbeli vizsgákat tartanak, valamint nem kötelező a részvétel, ha valaki inkább a következő érettségi időszakban adna számot a tudásáról.

Noha a pedagógus szakszervezetek és különböző civil szerveződések töretlenül hangoztatták az elmúlt hetekben, hogy később kellene megtartani az érettségiket, a kormány végül az eredeti időpont megtartása mellett döntött, így jelen állás szerint május 4-én a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel elkezdődik az érettségi időszak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.