2020. április 21., kedd

ORBÁN FELTEHETŐLEG ELSODORTA AZ ÉRETTSÉGIT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.04.20.


Azzal, hogy a miniszterelnök a hétvégén pontos időpontját adta a koronavírus járvány hazai tetőzésének, egyszersmind fel is erősítette az érettségi vizsgák körül zajló szakmai vitákat. Orbán Viktor ugyanis május 3-át jelölte meg járvány-csúcsnak, miközben az írásbeli érettségit egy nappal későbbre, május 4-re írta elő a kormány.

Müller Cecília, tisztifőorvos a hétfői tájékoztatóján – megint csak kilépve orvosi mivoltából – sietett kijelenteni: az érettségi megtartható május 4-én, függetlenül attól, hogy a veszély akkortájt a legnagyobb. Már csak azért is, mert – éppen Müller Cecília hangsúlyozta – a legtöbben ebben az időszakban fognak megbetegedni, természetesen nem egy napba sűrítve, hanem hosszan, elnyújtottan.

Szegény Müller Cecília igyekezett megfelelni a miniszterelnöknek, senki nem értesítette róla, hogy nyugodtan hátrább léphet egyet. Este ugyanis, az ATV Egyenes Beszéd műsorában Farkas Örs, a kormányzati kommunikációért felelős politikus már úgy nyilatkozott: bizony veszélyes lehet a május 4-i maturálás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.