2020. május 27., szerda

90 MILLIÁRDÉRT A KÖZMÉDIA ELVESZTETTE KÖZSZOLGÁLATI JELLEGÉT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.05.27.


A járvány alatt új szintet lépett a közmédia kormánylakáj lojalitása, miután gyakorlatilag kicenzúrázták a kvázi-ellenzéki sajtó érdeklődését. Urbán Ágnes közgazdászt, egyetemi docenst, a Budapesti Corvinus Egyetem Infokommunikációs Tanszékének vezetőjét, a Mérték Médiaelemző Műhely egyik alapítóját kérdeztük a közmédia tíz éve mélyülő válságáról. Meglepő válaszából kiderült, hogy mindez az Európai Bizottság áldásával – is – történik.

Törvénysértő-e a 90 milliárd forintnyi közpénzből fenntartott MTVA részéről a kizárólag fideszes politikusok futtatása...?

Közgazdász lévén, nem tudok szakmai választ adni a jogi alapokról feltett kérdésre, de a médiát elemző és ismerő kutatóként, természetesen siralmasnak tartom ezt a gyakorlatot. Alapvetően a Médiatanács feladata és felelőssége lenne, hogy felügyelje a közmédia működését s hogy a Médiatanács ezt nem teszi meg, az teljesen egyértelmű immár tizedik éve. Az okok is egyértelműek, miután kizárólag fideszes tagokból áll a bizottság. Egyértelműen sem szakmai ok, sem szakmai szándék nem motiválja, hogy foglalkozzon az MTVA tevékenységével s innentől kezdve nincs miről beszélni...


ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.