2020. május 27., szerda

A PARASZTVAKÍTÁS MEGVOLT, A VALÓSÁG LESÚJTÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.05.27.


Vadbaromságoktól mentes jó estét kívánok! Van remény az aggodalomra bőven, úgyhogy beszéljünk inkább a csupa jó dolgokról. Például mindenek előtt a koronavírus-járvány legnagyobb nyerteseiről. Akik minden jel szerint nem mi vagyunk. Viszont cserébe vigasztaljuk magunkat ezzel: feltétlenül büszkék lehetünk arra, hogy ilyen példátlanul talán egyetlen ország sem kapaszkodott össze saját kifosztását és eltaposását némán előmozdítandó, mint az ezeréves Magyarország. Ahogy az állampárt csúcsán pöffeszkedők mondanák, és mondják is rendületlenül: Egyetlen magyar sincsen egyedül. Együtt sikerülni fog! 

Lényegében nem hazudtak: vannak, akiknek tényleg sikerült. Csak a tegnapi napon nyilvánosságra került két vonatkozó adat szerint 83 + 6 milliárd forint landolt a NER tőkésosztálya körül. Bárhogy próbáltak félreállni az útjából, a közpénzeső akkor is elverte őket. Az első tétel, a 83 000 000 000 (83 000 x 1 000 000) forint a „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” néven futó közpénzprogram hozadéka, amelyből a legnagyobb szeletet legnagyobb meglepetésre Mészáros Lőrinc hasította ki, de Garancsi, Csányi és Hernádi nevű emberek sem panaszkodhatnak.

A 83 milliárdhoz képest elhanyagolható 6 000 000 000 (6000 x 100 000 000) forintért véletlenül szintén Mészáros Lőrinc hajolt le. Márminthogy az nem lehet véletlen, hogy a Komáromi Ipari Park vízközmű-hálózatának fejlesztésére sincs másik ember a hazában. Aki el tudná végezni a melót anélkül, hogy a miniszterelnök haverja lenne. Ezért van az, hogy ennek az intellektuális alapfelszereltség tekintetében nem túlságosan eleresztett szerencsétlennek kell feláldoznia magát. Újra meg újra. Azt inkább ide se hozom, hogy a Budapest-Belgrád vasúton hány csilliárdos hasznot húz, vagy hogy már a szemétbizniszbe is beette magát, mert ember legyen a talpán, aki képes követni ezeknek a súlyos pénzeknek a listáját.

Ezek után talán nem akkora meglepetés nekünk, akik nem vagyunk egyedül és akiknek együtt sikerülni fog a nemtommi, hogy a Forbes-listás disznószerelő, aki hosszú évek járványmentes békeideje alatt is több százmilliárdos vagyont harácsolt össze azért, mert ő a miniszterelnök haverja, egy világszintű nyomorúság idején is rekordot dönt a nemzeti vérszívás tekintetében. Semmilyen szempontból nem lehet ezeket az Orbán akaratából strómanhaver oligarchákat utolérni: sem a verseny nélkül elnyert közpénzmegbízások számának, sem az elnyert zseton mennyiségének tekintetében. Nem rémhír, az ezeréves büszke magyar nép dicsősége ez is. Hogy a társadalmi szolidaritás jegyében, egy olyan évben, amelynek az eddig eltelt 5 hónapjából 3 a járványügyi maradjotthon kategorikus imperatívuszáról szólt, amikor emberek tízezrei maradtak munka nélkül, és amikor kormányzati propaganda gyanánt azt hányták bele a társadalom pofájába, hogy nincs segély, nincs ingyenebéd, csak megalázó álláskeresési járadék, közmunka és katonaság van, a miniszterelnök haverjai viszik el az összes közbeszerzés több mint egynegyedét, közel egyharmadát. Csak április végéig 253 000 000 000 (253 000 x 1 000 000) forintot. Most már csak azt kell felgönygyölíteni és beleordítani a pofánkba, hogy a fenti megállapításokat tartalmazó friss jelentést összeállító CRCB (Corruption Research Center Budapest) hány szálon kapcsolódik Soros Györgyhöz. Hogy a fideszes rajongótábor is megnyugodjon arra nézvést, hogy miért nincs ezzel semmi baj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.