2020. május 21., csütörtök

A DINASZTIA CSAK NEM MARADHAT AZ ÁROK SZÉLÉN SZEMETET GEREBLYÉZNI, NEM?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.05.21.


Hellohello! Rohan az idő, a csütörtök reggel távolról sem annyira vadvirágos, mint a szerda este volt, viszont néhány barokk körmondat erejéig tekeredjek vissza szépen arra, amitől Róbert kolléga az este mindenkit megkímélt. Nem tudom mennyivel jobb erről reggel éhgyomorra beszélni, mint este, lefekvés előtt valamivel, az viszont biztos például, hogy ha annyira utálnám a kávét, mint amennyire szeretem, akkor szerintem a NER elmúlt tíz évében már többször leszoktam volna róla.

Tehát. Ha jól értettük, Kásler doktorprofesszor szembrebbenés nélkül telibeokádta a saját aláírásával ellátott, 2020. április 7-én kiadott utasítását, midőn azt állította Bencsik András fideszes pártfaliújságjának nyilatkozva: soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni a kórházakban. Évek óta naponta tapasztalhatjuk – már ha nem szenvedünk bálványimádásban, és nem vagyunk a leszarom tabletta el nem múló hatása alatt – az Orbán-rezsim ars poeticájának is beillő morálisan fölényes hatalomtechnikai alapvetést, miszerint A MAGYAR EMBERT SOHA NEM LEHET ELÉG HÜLYÉNEK NÉZNI.

Márpedig ha Kásler nem szenved amnéziában, nem az időskori demencia áldozata, és nem is trollkodik – arra célozgatva, hogy ő a szájával soha nem mondta azt, amit leírt és aláírt -, akkor egyértelmű, hogy megpróbálja pont olyan hülyének nézni a magyar embert, mint a főnöke. Ami önmagában nemhogy nem újdonság, viszont egyenesen elvárás mindenkivel szemben, aki Orbán szolgálatára adja a fejét. Az újdonság az, hogy akkor is megpróbálják, amikor KÖZVETLENÜL emberi életekről, vagy ha úgy tetszik, ÉLETBEVÁGÓ kérdésekről van szó. Ha olyan dolgokat tagadnak le, amelyeket ők maguk titkosítottak 600 évre, és senki nem látta a bizonyítékát a hazugságnak, akkor így jártunk, ez van. De most egy papírral bizonyítható, az emberek bőrére menő, sokak által élőben megtapasztalt tényállás letagadásáról és minden felelősség elhárításáról (hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége akár van járvány, akár nincs) beszélünk. Ráadásul úgy, hogy Kásler gazdája rendkívüli felhatalmazással, rendeleti úton kormányoz, és az ő kormányának az egyik minisztere, cinikus módon éppen egészségügyért felelős állítja azt, hogy semmilyen felelősséget nem vállal semmiért, ő ott se volt, amikor arról rendelkezett, amiről nem is rendelkezett. Hogy aztán az ordító hazugságát azzal önti nyakon a doktorprofesszor, hogy őt azért támadják, gyalázzák, mert megvallottan keresztény és nemzeti elkötelezettségű, arra én már nem tudok emberhez méltó szavakat találni.

Az viszont legalább újra és újra kiderül, hogy mire megy ki a játék. Hogy miért gyurcsányoznak hörögve bármiről van szó, miért Karácsony Gergelyre mutogatnak két hónapja, és egyáltalán miért gyepálják olyan vehemenciával az ellenzéket (a Fidesz közösségi oldalán megszámolni sem lehet, hány posztban ütik az ellenséget), mintha az életük múlna rajta. Mert lényegében az életük múlik rajta. Mert az egészségügyi-gazdasági pusztulat – feltéve, hogy Magyarországot egyedülálló módon elkerüli a gazdasági összeomlás csak azért, mert kék plakátokon hirdetik az ellenkezőjét – minden kommunikációs trükk és ordas hazugság ellenére, a Fidesz kormányázásához lesz köthető, és senki nem tudja, hogy pontosan hol van a vége, és mi lesz a vége. Ezért előre menekülnek, ahogy szoktak, és azt teszik, amit tíz éve. Úgy vinnyognak és mártírkodnak, mintha ellenzékben lennének, és mintha Orbán nem azt óbégatta volna vérben forgó szemekkel a parlamenti ellenségnek két hónapja, hogy a Fidesz–KDNP-nek van kétharmada, ezért az ellenzéknek nincs joga kikérni magának, hogy

„ez a többség hozza meg a döntéseket, nem pedig az önök kisebbsége (…) Ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani”.

Nos, ahogy a gazdának megszavazta a korlátlan teljhatalmat, a kétharmados többség azonnal rázendített az egyedüli hamis szólamra, amit ismernek – ahogy a Kásler-féle ábra is mutatja -, miszerint valójában ők az elnyomott, indokolatlanul támadott, meghurcolt, folyton akadályozott kisebbség. Ami gyakorlatilag a legmarkánsabb válságkezelő stratégiájuk, ehhez értenek, ebben profik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.