2020. május 21., csütörtök

A GYEREKFELÜGYELET LEHET INKÁBB A SULINYITÁS LÉNYEGE

INDEX
Szerzők: CSATÁRI FLÓRA DÓRA, CSEKE BALÁZS
2020.05.21.


Szerdán bejelentették, hogy részlegesen újranyitnak az iskolák júniusban, de egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni. Megpróbáltunk utánajárni, hogy mi várható két hét múlva az iskolában. Az igazgatók leveleiből és tájékoztatókból arra lehet következtetni, hogy egyelőre nem a személyes oktatást szervezik, hanem azt mérik fel, mekkora igény van a gyerekfelügyeletre.

Június másodikától kinyitnak az iskolák, ezen kívül visszatér az óvodák, bölcsődék normális működési rendje, jelentette be Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár szerda este a Facebookon.

A TANÉV VISZONT NEM LESZ HOSSZABB, ÉS AZ OSZTÁLYTERMI TANÍTÁS SEM TÉR VISSZA, JÚNIUS 15-ÉIG MARAD A DIGITÁLIS TANREND.

Újdonság viszont, hogy június 2-ától lehetőséget biztosítanak arra, hogy a tanárok és diákok kiscsoportos konzultációkat, egyéni felkészítést és felzárkóztatást tartsanak az utolsó két hétben.

EZUTÁN RÁADÁSUL MÁR NEM CSAK EGYES KIJELÖLT INTÉZMÉNYEKBEN, HANEM VALAMENNYI ISKOLÁBAN MEG KELL SZERVEZNI A GYEREKEK FELÜGYELETÉT, A TANÉVEN TÚLNYÚLÓAN, JÚNIUS 26-ÁIG. 

De mit jelent ez pontosan?

Az óvodák újranyitásáról szerda éjszaka kijött a kormányrendelet, amely a nyári táborok megszervezésével kapcsolatos részletszabályokat is tartalmazta, az iskolákról viszont továbbra sincs hivatalos, írásos rendelet. Nem lettünk okosabbak a csütörtöki kormányinfón se, Maruzsa szerda esti bejelentését szinte szó szerint megismételte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, míg az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján csak az oltási programok folytatása miatt esett szó az iskolákról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.