2020. május 21., csütörtök

ALAPJOGI KÖVETELMÉNYEK? UGYAN MÁR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN ANNA
2020.05.21.


Lehetne aggódni egyes kormánypárti képviselők egészségi állapota miatt, de felesleges, a maguk módján jól elvannak. Azért a rendszeresen álmatlansággal küzdő egyik főkeresztény fővadász honatya élete mégis nehéz lehet; mennyi mindenről kell vajon lemondania ahhoz, hogy éjszakánként rendszeresen förtelmesebbnél förtelmesebb törvénymódosítási javaslatokat nyújtson be? Vagy csak azért ez a mániája, mert azt gondolja, ilyenkor kevésbé látszanak a dolgok, és kevesebben veszik észre a soron következő nyelvcsapást, amivel gazdája kedvére és parancsára igyekszik saját pozícióját megszilárdítani? Nevezett honatyának a napokban is több fantasztikus ötlete ment át a szavazógépen, amit még Parlamentnek hívnak egyesek. Épületileg az, maradjunk ennyiben.

Megszoktuk? Beletörődtünk? Nagyszerű. Gondolom, az sem fogja zavarni sokak vírus-után-szabadon című nagyszerű kávézós, fagyizós, bevásárlós hangulatát, hogy mostantól teljesen „legálisan” figyelhet meg mindent és mindenkit a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. Igaz, ehhez – a törvény szerint – egy Magyarországot érintő kibertámadás szükséges, de mint tudjuk, azt bármikor lehet hazudni. Pont úgy, mint az öt éve tartó menekült-veszedelmet, amely kipcsak vérű nagyon keresztény mimagyarokat fenyegeti. Az a pár tucat szerencsétlen mind, aki az elmúlt években a déli határ környékére keveredett, véletlenül. Nem, nem 70 ezer, és nem 100 ezer. Pár tucat.

Azt lehet kitalálni, amire éppen szükség van ahhoz, hogy még csavarjanak egyet az illiberális présen. Amely már egyszerűen csak nem tart be semmilyen európai normát, hanem nyíltan sért, alapjogokat is akár. Szakemberek szerint a törvény lehetőséget ad arra, hogy a továbbiakban a szakszolgálatok mindent megtudjanak egy adott állampolgárról. Egészségügyi állapotát, adóügyeit, egyéb ügyeit. Bármilyen adathoz hozzáférhetnek, amihez akarnak.

Mit mondjak erre? Valószínűleg nem a saját barátaik és szekértolóik adataira kíváncsiak ennyire, hanem mindarra, amivel le lehet járatni az ellenségként kezelt politikai és szellemi ellenfeleiket. Valószínűleg nem Mari néni vagy Pista bácsi kórházi zárójelentése fogja érdekelni őket, hanem azoknak a mindennemű személyes adatai, akik még fel merik emelni ellenük a szavukat. Vagy egy táblát a tiszteletre nem méltó Házban. Olyanok ügyei között fognak kotorászni, akik esetleg elindulnának – nem az ő színeikben – a következő választásokon. Majd jön az azonnali lejáratásuk, igaz vagy hamis „cikik” kiszivárogtatása. A médiájuk ezekre mindig rácuppan a maga ocsmány stílusában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.