2020. május 6., szerda

A KDNP ÉS A FIDESZ FENNTARTJA A FÉRFIAK JOGÁT, HOGY VERJÉK A NŐKET - A NŐI EGYENJOGÚSÁG MIATT UTASÍTOTTA EL A REZSIM AZ ISZTAMBULI EGYEZMÉNYT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.05.06.


A magát kereszténydemokratának nevező KDNP előterjesztése nyomán elutasította Orbán díszletparlamentje a nők elleni erőszak felszámolását célzó Isztambuli Egyezmény ratifikálását. Az egyezményt korábban ez a fasiszta rezsim már aláírta, az ideológiai besötétülést jelzi, hogy a ratifikálást már elutasította. A keresztényfasiszta néppárt, a KDNP a “genderelméletet” vélte felfedezni az egyezményben, mert az egyenlő jogokat követel a nőknek, sőt “a nők és a férfiak közötti tényleges egyenlőséget” követeli. Mindezt azért, mert az egyezmény logikája szerint a nők bántalmazása a férfi felsőbbrendűségből fakad.

Ezért az egyezményt aláírók “elítélik a nőkkel szembeni megkülönböztetés minden formáját, és haladéktalanul megteszik a szükséges jogalkotási és más intézkedéseket annak megelőzése érdekében, különösen azáltal, hogy beépítik nemzeti alkotmányukba vagy más megfelelő jogszabályaikba a nők és a férfiak közötti egyenlőség elvét, és biztosítják ezen elv tényleges érvényesülését; tiltják a nőkkel szembeni megkülönböztetést”.

A keresztényfasiszta ideológia ezt elveti, a női egyenlőséget elutasítja, mert számukra ez azt a kiferdített jelentést hordozza, hogy eltűnik a nemek közötti különbség. Ez aberrált gondolkodás. A Bibliában van megkülönböztetés a női és a férfi szerepek között, ami nem más, mint a gendertudományok körébe tartozó kérdés, így a Biblia abszolút a gendertudomány kutatási területébe tartozó kérdéssel foglalkozik. A Bibliából azonban csak a déli amerikai államok redneck bunkói, a Ku Klux Klan, valamint a magyar KDNP vontak le olyan következtetéseket, hogy a női egyenjogúság nem engedhető meg.

Mivel az Isztambuli Egyezmény szerint “a nőkkel szembeni erőszak a nők és a férfiak közötti, történelmileg kialakult egyenlőtlen erőviszonyok megnyilvánulása”, a nők elleni erőszak oka a megkülönböztetés. Az egyezmény szerint ez “a férfiak részéről a nők feletti uralkodáshoz és a nők teljes érvényesülésének megakadályozásához vezetett”. Ez azt jelenti, hogy aki ragaszkodik a nők és férfiak egyenlőségének elutasításához, az továbbra is fenntartja azt a helyzetet és a jogot, hogy férfiak bántalmazzák a nőket. Erre szavazott a KDNP és a Fidesz. Hiába szépítik, ez ezt jelenti: ezzel a férfiak nők feletti uralmának jogát tartották fenn, aminek része az is, hogy a férfinak joga van verni és megerőszakolni a nőket. Ez a kettő így függ össze...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.