2020. május 5., kedd

SIMONKA GYÖRGY ROKONAINAK TIZENEGY DOHÁNYBOLT TERMELI A TÍZMILLIÓKAT

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2020.05.05.


Simonka György unokahúga és unokaöccse érdekeltségébe összesen tizenegy trafik tartozik, utóbbi 19 évesen fogott bele az üzletbe. A több tízmilliós hasznot hajtó dohánycégek papírjait Simonka ügyvéd barátja intézte.

Simonka Györgyre, a Fidesz vád alá helyezett Békés megyei országgyűlési képviselőjére 850 millió forintos vagyonelkobzást kért az ügyészség. És bár a politikus vagyonnyilatkozata rendkívül szerény, közeli rokonainak igencsak jól megy az üzlet. Simonka két családtagjának érdekeltségébe összesen tizenegy nemzeti dohánybolt tartozik, amelyek az elmúlt években több milliárd forint bevételt termeltek – derítette ki a 24.hu.

A kormánypárti politikus unokahúga és unokaöccse az Opten cégadatbázis adatai alapján olyan gazdasági társaságokban tulajdonosok, amelyek a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. nyilvántartása szerint Békés megyében összesen tíz településen üzemeltetnek trafikokat. Köztük Battonyán, ahol mindkét testvér cége működtet egy-egy dohányboltot.

Simonka György unokahúgának neve többször felbukkant a politikushoz köthető gyanús ügyletekben is, és mint azt a 24.hu elsőként megírta, Tóth Renáta a hatodrendű vádlottja a fideszes politikus és társai ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügynek. Az ügyészség szerint Simonka és 32 társa 1,4 milliárd forint kárt okozott a hazai és az európai uniós költségvetésnek, az eljárás során a politikustól és vádlott-társaitól is számos vagyontárgyat lefoglaltak. Tóth Renátától például egy Suzuki Vitarát és egy Toyota Yarist, illetve egy Volvo nyerges vontatót, valamint 32 millió forint készpénzt, egy házat, egy lakást, egy gyümölcsöst és egy legelőt is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.