2020. június 29., hétfő

SZINTE SEMMI SEM MARADT ORBÁN NAGY ÍGÉRETÉBŐL: NYOMA VESZETT AZ ÁLLAMI MUNKAERŐ-FELSZÍVÓ PROGRAMNAK

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: JOÓ HAJNALKA
2020.06.29.


A még májusban beígért intézkedés körül eddig is gyanúsan nagy volt a nagy csönd. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból azonban nemcsak az derült ki, hogy nincs ilyen program, hanem, hogy nem is tartaná jó ötletnek, ha lenne.

Eddig is gyanítani lehetett, de mostanra egyértelműen kiderült, hogy lufi, üres kommunikációs fogás volt Orbán Viktor május 8-i bejelentése, amellyel a járvány miatt megugró munkanélküliség felszámolásának egyik pilléreként harangozta be, hogy az állami cégek új feladatokat kapnak, amelyekhez új embereket tudnak majd felvenni időleges szerződésekkel.

A miniszterelnök ígéretét egy héttel később az innovációs- és technológiai minisztérium (ITM) foglalkoztatási államtitkára is megismételte, de konkrétumok helyett ő is csak annyit mondott, hogy a három hónapig járó álláskeresési támogatás lejárta után a vállalati szektor mellett „az államtól is kapnak állásajánlatot a munkanélküliek”.

A munkahelyteremtő kormányzati program többi intézkedését a közfoglalkoztatás bővítésétől a nyolcvanmilliárdos keretösszegű munkahelyteremtő bértámogatási programon át a honvédségnél induló önkéntes tartalékosi szolgálatig még májusban bejelentették, az állami cégek foglalkoztatási programjáról azonban azóta sem derült ki semmi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.