2020. június 7., vasárnap

„TISZTESSÉGTELEN ELJÁRÁS EZ A MASZKTÓL KISEBESEDETT ORRÚ, TELJES MENETFELSZERELÉSBEN DOLGOZÓKKAL SZEMBEN!”

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: DANÓ ANNA
2020.06.07.


Óriási felháborodást váltott ki az egészségügyi és szociális ágazatban az, hogy a frontvonalban dolgozók közül nem mindenkinek jár a félmillió forintos covid-juttatás.

Alaposan felbőszítette az ágazatban dolgozókat a bruttó 500 ezer forint covid-juttatás szétosztásával az egészségügyért is felelős humántárca. Az egyszeri többletpénzből olyanok is kimaradtak, akik a legnehezebb posztokon álltak helyt a kritikus időszakban, miközben sokan státuszuk alapján akkor is megkapják ezt a jutalmat, ha a fertőzésnek kitettektől messze adminisztratív feladatokat láttak el, vagy éppen szabadságukat töltötték. 

Bár a pénz elosztásáról szóló jogszabály még nem jelent meg, Kásler Miklós, a humántárca vezetője – miként arról beszámoltunk – pénteken maga sorolta fel, hogy a kormány kinek kívánja leróni a háláját a járvány alatt nyújtott teljesítményéért az egyszeri bruttó 500 ezer forinttal. A miniszter – a kizárólag a kormánymédia képviselőinek tartott „sajtóértekezleten” – föl is sorolta a kedvezményezetteket. A listájáról azonban számos szakmai csoport kimaradt. Így például a közforgalmú gyógyszertárak dolgozói. A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Hankó Zoltán már pénteken levélben kért elnézést kollégáitól a kormány nevében, hogy a miniszter felsorolásában ők nem szerepelnek. Egyúttal megköszönte a járvány alatti helytállást. Ám a gyógyszerészek között van olyan is, aki természetesnek ítélte, hogy kimaradtak a jutalomból, hiszen a patikák magánvállalkozások, és bevételük a járvány alatt jelentősen megugrott, így lenne miből premizálni a dolgozókat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.