2020. június 7., vasárnap

PÁR SZÓ AZ ÖSSZETARTOZÁSÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: CSOMA GÁBOR
2020.06.07.


71 évig elvoltam az összetartozás hamis álcája nélkül.

Elvoltam a felcsúti agymosás nélkül, sőt elvoltam a székely zászló nélkül is.

Magyar voltam magyar igazolvány nélkül.

Magyar voltam magyar állampolgárság nélkül.

Magyar voltam úgy, hogy nem éreztem magam elnyomva.

Magyar voltam ideológia nélkül, és elvoltam anélkül, hogy értem politikusoknak ki kellett volna állniuk, mert mi magunk álltunk ki magunkért.

Elvoltam anélkül, hogy az én, a mi megtermelt szellemi tőkénkkel más döngette volna nemzeti mellé(nyé)t.

Elvoltam és elvoltunk úgy, hogy nem kellett nemzeti identitásunkat, nemzeti érzelmeinket uszító, kirekesztő, ellenségeskedő politikai haszonszerzés álcája alatt szembeállítani sem az anyaországi magyarokkal, sem a szülőhazánk többségi románjaival.

Mi összetartoztunk azokkal, akiket mi összetartozásra méltónak tartottunk, és nem azokkal, akiket számunkra kijelöltek összetartozónak.

Elvoltunk Trianon nélkül, elvoltunk álságos történelmi ideológia nélkül, és elvoltunk anyaország nélkül is, bármennyire hihetetlennek tűnik ez a mostani anyaország mostani vezetése számára.

Szerintem az Isten őrizze meg a külhoni magyarokat ettől az anyaországtól. Én úgy gondolom, hogy elvagyunk gyűlölet nélkül, elvagyunk anélkül, hogy megmondják nekünk, ki a magyarabb magyar, elvagyunk kettéosztottság nélkül, és elvagyunk anélkül is, hogy kisajátítsanak a kudarcokban bővelkedő magyar történelem igazolásaként.

És mindezt azért, mert a mai Magyarország hamis történelmi kurzusát, a fasiszta, nemzeteket megosztó, kvázi Übermensch típusú ideológiáját már sikerült exportálni a szomszédos országokba, hogy ugyanolyan képre faragjanak bennünket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.