2020. július 12., vasárnap

NEM EGY BŰZÖLGŐ KELETI DIKTATÚRA. EZ EGY ERŐS ÉS BÜSZKE EURÓPAI ORSZÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.07.11.


Minimum egy vödör jeges limonádéba mártott jó estét kívánok mindenkinek! Természetesen a limonádé tetszőlegesen behelyettesíthető bármilyen más nedűvel, senkinek a vallási érzékenységébe nem szeretnék beletiporni. Nem is keresgélem tovább az agyam hőségben megolvadt molekuláit, mióta az intellektuális kóma nem akadálya az életben maradásnak. Ma kezdjük kivételesen egy kis nemzetközi posványkapirgálással.

A minap, amikor Donald Trump nevű pojáca azon vicceskedett a radikális populista Fox News radikális populista riporterével, hogy kétségbevonta demokrata kihívója, Joe Biden szellemi képességeit (a legmagasabb világi hely legmagasabb rangú félhülyéje szerint ellenfele nem menne át azon a kognitív teszten, amin ő egyébként fantasztikus eredményt ért el), arra gondoltam, hogy ez vajon már az a szint, amit Tarlós István bácsi alkalmatlanozós, Fidelitas (apa csak egy van, höhö) és megafon és még egy kis extra alkalmatlanozás által megtámogatott kampánya képviselt? Arra jutottam, hogy sacckábé mindkettő ugyanaz a kretén, kontraproduktív prosztóság, viszont sehol nincs annak a K.W. Miller nevű független amerikai politikusnak a Twitter-huszárságához képest, aki egy kongresszusi székre pályázik, és ebbéli igyekezetében odáig fajult, hogy ezzel hozakodott elő a közösségi oldalon:

Beyonce még csak nem is afroamerikai. Csak megjátszotta, de most lelepleződött. Az igazi neve Ann Marie Lastrassi. Olasz. Ez a hazugság része a Soros-tervnek és a Black Lives Matter-mozgalomnak. Beyonce, figyelünk!

Ahogy a költő mondaná: nabazmeg. Ez ám a leleplezés, szerintem a Rémhírtévé is nyugodtan járhatna konzultációkra Millerhez, bár miután Hadházyék nemzeti manipulációs-álkonzultációs íveket gyűjtő akciójának lejáratási igyekezetében leleplezték, hogy a 24.hu újságírója egy postahivatalban lakik (!?!), nehéz lesz belátható időn belül erősebb tartalommal előállni. Szóval csak vigasztalni szeretnék mindenkit: az agyhalál nem ismerik határokat, ha azt gondoltuk, hogy csak minket ver az Isten és az ő haragja szellemileg alultáplált politikai elittel, akkor ezt felejtsük el. Még ebben sem vagyunk különlegesebbek, mint oly sokan mások...


Viszont a rossz hír az – bármekkora igény is volna rá, nem lehet ezt elviccelni -, hogy úgy tűnik, most már ez következik a pártállami manipulációs és álhírgyártó üzemeknél, ez a legújabb kijelölt közfeladat a szolgák és cselédek számára: odacsődülni független újságírók lakásához egy komplett tévéstábbal, zaklatni őket, hazudni róluk, a lakcímüket beolvasni élő adásban, a magánéletüket érintő szenzitív információkat kiteregetni, és így tovább. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint keleti diktatúrákban támad a kormánysajtó ellenzéki újságírókat. (Szerintem különben a független újságírókat nem célszerű ellenzéki újságíróknak nevezni; a lakáj kiszolgálja az Orbánját, az újságíró végzi a munkáját, a hatalomtól és az ellenzéktől függetlenül.)

Najó, hát persze, hogy ez nem egy bűzölgő keleti diktatúra, ez egy erős és büszke európai ország, csak éppen a független sajtó áll a korlátlan demokratikus hatalom útjában. Valamiért. Nem pontosan értjük, hogy miért van ez így, hiszen velük, a hatalommal minden rendben van, tisztességesek, becsületesek, nem lopnak, nem hazudnak, csak értünk dolgoznak éheznek és fáznak, nincs takargatnivalójuk, akkor mi a faszért uszítják rá a gerincfogyatékos apparátusukat megfélemlítés céljából azokra, akik nem valamely párthoz, hanem a szakmájukhoz hűségesek? Hogy majd hátha elmegy a kedvük a tényfeltárástól? Hátha megijednek, hátha feladják? Hátha elfogy a bátorságuk is, hogy a NER számára kínos, mocskos, gennyes korrupciós ügyeket feszegessék? Akkor majd jobb világ lesz itt? Akkor majd megnyugszik a hatalommánia?

Dehogy nyugszik meg. Párhuzamosan megy a kifárasztás. Miután két ízben is zaklatták az újságírót és családját, szombat délben odapofátlankodik ugyanaz a médiaprostituált az elsősorban és mindenek előtt lejáratni szándékozott parlamenti képviselő házához, és beletenyerel az ebédbe. Igen, ez az a képviselő, akire Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság fideszes bábként funkcionáló elnöke kiváló időzítéssel, éppen az álkonzultációs ívek gyűjtésével egyidőben szabott ki 1 millió forint büntetést, mert szerinte jogsértően kezelte a kapcsolattartási adatokat ama aláírásgyűjtés során, ami azért indított, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Ja, és ez az a Péterfalvi, aki szerint egy újságíró családjáról, férjéről, magánéletéről információkat közölni azért nem jogsértő, mert az újságíró a közélet formálója. Világos...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.