2020. július 7., kedd

PLAGE GAZEBÓVAL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: PÁVEL MELINDA
2020.07.07.


Minden a legnagyobb rendben van, akárki láthatja, valóban fejlődik az idegenforgalom, nem kidobott pénz az, amit beleöl a kormány. Ha jó kezekbe kerül az ágazat, az csak hasznára válik, egyre magasabb lesz a színvonal. Jó példa erre a Balaton, amelynek képe nagyon sokat változott az utóbbi időben, ezt mindenkinek el kell ismernie. Elég csak megnézni a Mészáros Lőrinc által megvett, majd kipofozott tihanyi strandot, hogy meglássuk, merrefelé vezet az út a jövőbe. Míg korábban csak a természet adta lehetőségek vonzották ide az embereket, a hozzáértők meglátták, hogy sokkal több a lehetőség a tóban, mint a víz és a napfény, olyan lehetőségeket teremtenek, amelyek a legkényesebb igényeket is kielégítik.

A magasabb osztályú szolgáltatásoknak természetesen az ára is magasabb. A tihanyi Plage18-ra 4000 forint fejenként a belépő, ebben benne foglaltatik egy napágy, két ágyanként egy napernyő, valamint egy kis asztalka használata, továbbá egy törölköző, ezért azonban 2500 forint kauciót kell fizetni. További lehetőségek is szerepelnek a kínálatban, lehet bérelni négy személyes kis gazebót 26000-ért, illetve nagy gazebót, amely viszont már hat személyes, ez 39000 forintot taksál. Mindenféle szedett-vedett holmit nem szabad bevinni a területre, így tilos a saját napernyő, netán sátor bevitele, mint ahogy bárminemű étel, ital, hűtőtáska is, na de ezekre semmi szükség, a strandolók az ottani kínálatban mindent megtalálnak.

Nem tudom, mekkora lehet a tolongás ott Tihanyban, de gyanítom, hogy jut mindenkinek gazebo, a tömegeket egészen biztosan távol tartja az árszint. Lehetséges, hogy ez is szerepel a célok között, ha kimondatlanul is. Aki csak úgy fürdeni szeretne, menjen máshová, találjon alkalmas helyet, biztosan van valahol. Az ő problémájuk, oldják meg maguknak. A plage üzemeltetői és tulajdonosai nem hajszolják a népszerűséget, nem kínálnak kedvezményeket nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, tősgyökeres tihanyiaknak, gyerekkedvezmény az van, a három évesnél fiatalabb dedek ingyenesen is bemehetnek, amennyiben nem igényelnek külön napágyat.

Az ott fürdőző úri közönség aligha teszi szóvá a magas árakat, alantas lenne pénzről beszélni ilyen extrák mellett, meg hát szerintük ez nyilván így helyénvaló, azok szörnyülködnek, akik kívülről nézik az árlistát, mert számukra ez nem sok, hanem egyenesen elérhetetlen. Ráadásul tartanak tőle, hogy hamarosan nem lesz egyetlen pontja sem a Balaton partjának, ahol lehetőség lenne akár csak arra, hogy a víz közelébe jussanak, ha nem fizetnek érte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.