2020. augusztus 16., vasárnap

1956-OS FORRADALOM VAN FEHÉROROSZORSZÁGBAN, ÉS ORBÁN HALLGAT, NEM KÉPES MEGSZÓLALNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.08.15.


A rendőri erőszakkal nő Fehéroroszországban harag és az ellenállás, a rendőrök és katonák egy része már átállt a tüntetők oldalára. Lukasenko arra kényszerülhet, hogy behívja az oroszokat, mint Kádár 1956-ban. Forradalom zajlik Fehéroroszországban, amely hasonló a mi 1956-os forradalmunkhoz, és Orbán Viktor nem szólal meg, képtelen nyíltan állástfoglalni a zsarnokság ellen lázadók mellett. Ez mindent elmond arról, hogy a rendszerváltó Orbánból egy Lukasenkóhoz hasonló posztkommunista-fasiszta diktátor lett, aki a zsarnokság oldalán áll a szabadságért harcoló néppel szemben.

Magyarországon ugyanez a felállás, ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a magyarok egyelőre tudomásul veszik a diktatúrát, és nem lázadnak fel Orbán ellen. De a választásokat ugyanígy elcsalják, erőszakot csak azért nem használnak, mert nincs rá szükség. A propaganda agymosása megteszi a magáét, emellett Magyarországon nincs igazi álellenzék. A hivatalos ellenzék Orbán fizetett kollaboránsai, akik ugyanúgy hazudnak a rendszrről és a saját szerepükről a népnek, mint Orbán. Ők a rendszer részei, úgy tartoznak Orbánhoz, minta fény és az árnyék. A magát ellenzéknek nevező korrupt társaság nemcsak elszabotálja az ellenállást a zsarnoksággal szemben, hanem még el is fojtja. Minden olyan megmozdulást, tiltakozást, ami az ellenzéken kívül született, végül nem Orbán, hanem az ellenzék fojtott meg, miután az élére állt és azzal kivette belőle a spontaneitást, az őszinteséget és a tüzet.

Nem véletlen Orbán fegyverkezése, biztosak lehetnek a magyarok abban, hogy a háttérben készülnek hasonló fellépésre, ha a nép fellázadna ellenük. A magyar népnek ehhez először az ellenzéknek nevezett hamisítványokat kell az útból félreállítania, mert az ő érdekük az, hogy semmi ne változzon, az Orbán által kijelölt határokon belül eljátsszák a hamis szerepüket és felvegyék a pénzt. Orbánt soha nem fogja ez az ellenzék sem leváltani, sem a rendszerét megdönteni, mert azzal, hogy elfoglalják a terepet, de nem töltik be a szerepet, hanem legitimálják a diktatúrát, Orbán legszilárdabb támogatói. De ha a népharag eléri Budapestet és a vidéki városokat is, ezt az ellenzéket elsöpri, és a “hibrid” rendszerről, “irányított demokráciáról”, egy pillanat alatt derül ki, hogy ezek hazugságok, az Orbán-rendszer ugyanolyan diktatúra, mint a többi.

Ha az emberek megérzik a bőrükön, hogy nincs jogállam, nincs törvény előtti egyenlőség, a rendszert támogató bűnözők megúsznak mindent, mert politikai védelmet élveznek, míg a népet sanyargatják és nem lehet sehogy leváltani őket, egyszer Orbán is megérzi saját bőrén azt, amit most Lukasenkó. Eljön az idő, amikor a harag, a gyűlölet elsöpri a Sorosról, migránsokról, Brüsszelről, liberálisokról szóló hazugságokat, és Orbán ugyanilyen kemény erőszakot vet be, vagy még keményebbet. A Nagy Imre-temetés szónoka, aki “kizavarta az oroszokat”, ugyanolyan diktátorrá válhat, mint azok, akik ellen 1956-ban felkelt a nép. Ennek magvát pedig 2010-ben, a választás éjszakáján elmondott beszédével hintette el, majd a NENYI-vel, az alkotmánytos rend megdöntésének bejelentésével és végrehajtásával. Egyetlen diktatúra sem marad meg örökké, és egyetlen diktatúra sem képes kollálni magát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.