2020. augusztus 9., vasárnap

ÉS AKKOR EGY MAGYAR MILLIÁRDOSNAK LETT EGY NAGYON ROSSZ NAPJA - A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2020.08.09.


Milliárdost fogott a NAV, Mark Zuckerberg belépett a dollár-százmilliárdosok klubjába, a Mészáros család nyomozócéget gründolt. A BKK belefutott egy eljárási hibába a Lánchíd-tenderrel, és kiderült, hogy tavaly veszteséges volt az e-jegy miatt. A kormány nagy tételben vett lélegeztető gépeket, ezért furcsa módon drágábban – a pontos számokat későbbre ígérik. Ez történt a héten a gazdaságban.

Mark Zuckerberg vagyona átlépte a 100 milliárd dollárt. A 36 éves Facebook-alapító (Jeff Bezos és Bill Gates után) a harmadik, akinek sikerült elérni ezt a szintet. Az utolsó lökést az adta meg a techmilliárdosnak, hogy a cég részvényeinek értéke emelkedett, amikor bejelentették, hogy előrukkoltak a TikTok applikáció riválisával, az Instagram új funkciójával, a Reels-szel. A kínai TikTok körül nemrég alakult botrány, és lehet, hogy betilják az USA-ban. Zuckerbeg egyébként a Facebook-részvények 13 százalékával rendelkezik és ezek értéke 6 százalékot emelkedett a befektetők optimizmusa nyomán.

A magyar Mark Zuckerberg, Mészáros Lőrinc (nem olyan gazdag – még, de ütemesebben gazdagodik nála) és felesége közös cége, a Talentis Group új vállalatot alapított, a Talentis Protect Zrt.-t. A cég fő tevékenysége biztonsági rendszer szolgáltatása, de foglalkoznak nyomozással, személybiztonsági tevékenységgel, építményüzemeltetéssel és ipari takarítással is, de még üzletviteli tanácsokat is adhatnak a céges papírok szerint. A Talentis Protect igazgatósági tagjai a felcsúti oligarcha gyerekei, Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifjabb Mészáros Lőrinc...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.