2020. augusztus 31., hétfő

NYISSUNK ABLAKOT A VILÁGRA!

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.08.31.


A Határátkelő egyik célja a kezdetektől az, hogy megmutassa, milyen más országokban, kultúrákban élni. A címben megfogalmazott ablaknyitás ebben az esetben viszont szó szerint értendő – kicsit felújítva egy régi sorozatot arra kértünk titeket, hogy (ha már meglehetősen korlátozottak az utazási lehetőségek) mutassátok meg, milyen a környezetetek. Tizenhárom országból érkeztek fotók, de küldjetek még akár emailben, akár Facebookon!

Persze úgy korrekt, ha elmondjuk, hogy ez a mostani ötlet egy WindowSwap nevű projekten alapul, melynek célja virtuális ablakot nyitni egymásnak a világra.

Az ötlet egy szingapúri pártól indult, akik a barátaikkal kezdték el cserélgetni a látványt, amit az ablakukból láttak, a karantén alatt, mert a sajátjukat megunták. Ahogy a járvány folytatódott, a lehetőséget kinyitották mindenki számára, akinek kedve volt hozzá.

Mint mondják, nincs olyan, hogy „rossz kilátás”, valakinek sokat jelenthet akár az a pár perc egy adott helyről, amihez kapcsolódást talál. Vannak kilátásaik orosz falvakból, Afrikából, Koreából, Japánból, az Egyesült Államokból.

Na de lássuk, ti honnan küldtetek képeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.