2020. szeptember 23., szerda

A FIDESZ-MÉDIAVEZÉR SÓGORÁT IS MEGTALÁLTUK A NAGY LÉLEGEZTETŐGÉP-BIZNISZBEN

VÁLASZ ONLINE
Szerző: BÓDIS ANDRÁS
2020.09.23.


Szabó László a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egyik csúcsmenedzsere. Volt már miniszterhelyettes Szijjártó Péter alatt, washingtoni misszióvezető, szűk fél éve pedig a kormánypárti sajtóérdekeltségeket kiadó Mediaworks elnök-vezérigazgatója. Mindeközben a családja is egyre fontosabb pozíciókat fogott: a neje nagykövet lett, a sógora meg a külügyi tárca lélegeztetőgép-beszállítói hálózatának központi figurája. „Nekik jól jött a vírus” című sorozatunk 2. része.


A Válasz Online szeptember elején rukkolt elő azzal az információval, hogy a külügyi tárca nagy, legalább ezer lélegeztetőgépet szállító partnerei között egyetlen tisztán magyar tulajdonú érdekeltség akad: a kínai eszközöket „aranyáron” biztosító, 17 milliárd állami forintra érdemesült Fourcardinal Tanácsadó Kft. Írásunkban bizonyítottuk, hogy e társaság alapítói bizalmas viszonyt ápolnak Orbán Viktor nemzetközi főtanácsadójával, Rahói Zsuzsannával. A kapcsolat olyan szoros, hogy egy ideig épp az ő nővére volt a cég ügyvezetője.

Ebben a cikkben most tovább megyünk. Igazoljuk, hogy a Fourcardinalban Szabó László volt miniszterhelyettes egyik családtagja – pontosabban: a sógora – is szerepet kapott, ráadásul éppen a nagy lélegeztetőügylet idején. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kft. mögötti tulajdonosi-menedzseri közösség minden eddig azonosított tagja köthető a legfelsőbb kormánykörökhöz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.