2020. szeptember 17., csütörtök

DE AKKOR MIÉRT KELL A HÁTSÓ BEJÁRATON MENEKÜLNI, TISZTESSÉGES ÉS KERESZTÉNY POLITIKUS URAK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG

Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.09.17.


Erkölcsi stikliktől mentes jó reggelt! Egyre nehezebb megtalálni a megfelelő szavakat arra a kirobbanó csodára, amiben élünk, úgyhogy kezdésnek át is adom a szót a kereszténységgel házaló kormány egyik legkenetteljesebb mesélőjének. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az év aranyköpete, a NER felelősséget vállalni semmiért nem hajlandó létfilozófiájának kvintesszenciája hagyta el (Külön) Semjén Zsolt száját, midőn a társadalmilag mérhetetetlen KDNP frakciójának máriapócsi zarándoklatán szólásra emelkedett:

"Az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak, hanem azt jelenti, hogy annyira hatékonyan képviseli a keresztény értékeket, hogy a kereszténység ellenségei ellenségnek tekintik, és ezért támadják. Jézus is azt mondta (…), hogy üldözni fognak titeket. Ez nem azt jelenti persze, hogy a sajtó nem fog támadni mindenféle létező kitalált dologgal (sic!), de Isten előtt tisztességesnek kell maradni egy keresztény politikusnak."

Hát öcsém, nektek aztán bejött ez a tisztesség dolog, szó se róla. Nem is kell ehhez időben visszamenni pusztító fennállásotok legelső igazán nagy tisztesség-főpróbájáig, a 3000 milliárdos manyup bűvészmutatványig. Bőven elég csak arra gondolni, hogy rongyos üzleti ügyekkel ti nem foglalkoztok, akkor sem, amikor egy fél ország nézi élő adásban, amint a Família Kft. derékig belelóg a közpénzes vályúba. Közben a törvénytelenség határát súroló, pofátlan, de legalább szintén közpénzeket érintő rongyrázást a magánéletetek részének tekintitek. Majd mindennek a megkoronázásaként sikerült hivatalosan is az Európai Unió legkorruptabb országát tető alá hozni az elmúlt, örökkévalóságnak tűnő évtizedben.

Mint ahogy az sem gyenge teljesítmény – ha már így a tisztességes keresztény politikusokról szó esett -, hogy a melldöngetve keresztény egyszemélyes államvezetés nemstrómanja, akinek a fél ország a nevére került (és még mindig nem lakott jól), a válóperére is konvojjal érkezik, és nem csak a verőemberei és a sajtóelhárítással megbízott különbejáratú személyzete védelmezi őt az újságíróktól esernyős sorfallal, de beleállnak a milliárdos disznószerelő nyilvánosságtól való megvédésébe a bírósági alkalmazottak is, basszameg. Mert ezek szerint a két lábon járó milliárdos tisztesség és erkölcsi stikliktől mentes keresztény létezés alapvetése is ez. Hogy a köz hátán csilliárdosra hízott mezei gázszerelő olyan nagy emberré nőtte ki magát a tisztesség és a becsület farvizén, hogy amikor ő belép a bíróságra, akkor a média nem teheti be oda a lábát. De még a közelébe se merészkedhet, mert ő nem közszereplő, őt nem szabad zavarni, ő egy egyszerű ember, aki ugyan az átlagnál egy hangyafasznyival szerencsésebb és nagyságrendekkel tehetségesebb, de nincs abban semmi látnivaló, hogy ez a tehetsége 45 év alatt nem bontakozott ki. Bezzeg azután...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.