2020. szeptember 14., hétfő

MEGNYITOTTÁK A TANÉVET AZ SZFE-N, DE NEM HAGYOMÁNYOS MÓDON KEZDŐDIK EL A TANÍTÁS

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2020.09.14.


Upor László lemondott rektorhelyettes a mai napon megnyitotta a 2020-21-es tanévet a Színház-s és Filmművészeti Egyetemen. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az egyetem fenntartásának átalakításával szemben kialakult ellenállásnak vége lenne.

Beszédében közölte: „a nem hallgató hallgatók” nem adják fel követeléseiket, az egyetem közössége továbbra is ragaszkodik az autonómia helyreállításához. Az egyetem diákjai és oktatói egy héten át azon dolgoztak, hogy a tanuláshoz, a jelenlegi helyzetükhöz és céljaik eléréséhez egyaránt illeszkedjen a következő időszak tevékenysége.

Upor ennek eredményeként kísérleti tanköztársaság kiépítését jelentette be, melynek kereteibe ugyanúgy beleférnek a hagyományos oktatási egységek, a zárt és nyitott kurzusok, mint kreatív és a társadalmi helyzetre, illetve az egyetemre és a történelmére reflektáló akciók.

A lemondott rektorhelyettes arról beszélt: bíznak benne, hogy ez nemcsak áthidaló megoldás lesz, hanem a jövőre érvényes mintának bizonyul majd.

„Nyitott, szabad, folyton változó egyetem vagyunk – minden ellenkező híreszteléssel szemben az vagyunk -, és az is akarunk maradni”

– mondta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.