2020. szeptember 3., csütörtök

RETTEGJENEK, FIZESSENEK, KUSSOLJANAK, ÉS SZOLGÁLJÁK A PÁRTOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.09.03.


Unalmas jó reggelt estét kívánok ebben a reggeltől estig, kétharmadtól kétharmadig virágzó demokráciában! Amely egyúttal olyannyira jogállam is, hogy az ország élén álló kormány azzal zsarol és fenyegetőzik, hogy mindaddig nem hagyja jóvá a 750 milliárd eurós, történelminek tekintett uniós gazdasági mentőcsomagot, amíg nem kap biztosítékokat arra, hogy a jogállamiság és a demokratikus normák leépítésének irányába tett harsányan döngő lépéseit büntetlenül megúszhatja. Ezt nem Soros terjeszti, hanem a soros német elnökség tájékoztatta erről az Európai Parlament megbízottait. Vagyis a 133 legbátrabb magyarról elhíresült fideszes parlament csak azt követően szavazza meg a júliusi uniós csúcson jóváhagyott újjáépítési alapot, ha előzőleg a programhoz kapcsolódó jogállamisági kritériumokat úgy sikerül meghatározni, hogy Mészáros Lőrinc Forbes-listás közpénzmilliárdos gazdájának a haja szála ne görbülhessen, és semmilyen módon ne kelljen felelősséget vállalnia korrupt, illiberális ámokfutásáért. Ez szerintem rendben is van így. Ne csak a büszke magyarokat szívassák, hanem lehetőleg az egész kontinenst. A legnehezebb helyzetben lévő déli tagországok biztosan külön is nagyon örülnek. Már most is. Ez van, amikor küldetéstudatos dörzsölt populisták napnál világosabb rombolását elítélés helyett éveken keresztül meg- és kimagyarázták. Ímhol a következmények.

Apropó következmények. Szijjártó Pétert, a luxusjachtos családi nyaralások koronázatlan királyát – aki a nagypályás korrupció és az Adria hűs vizén heverte ki egész éves fáradalmait, és akinek csak annyira futotta magyarázkodás gyanánt, hogy bután ismételgette, hogy a nyaralása magánügy, a családi vakáció a magánélet része – valaki (akiről még azt sem lehet tudni, hogy Tényi István, vagy sem nem) feljelentette a Központi Nyomozó Főügyészségen. Ámazonban sajnos eredmény még nincs, a feljelentés elbírálás alatt áll. Jól van akkor. Én megkímélem magam attól, hogy féllábon álljak addig, ameddig az unalmas fideszes jogállam fideszes legfőbb ügyésze és az ő elsikáló hivatala példásan lecsap Orbán egyik legnagyobb becsben tartott, egyik leghűségesebb janicsárjára.

Aki mielőtt elrepült volna a Vatikánba az üldözött keresztényekért lobbizni (lendületben a szentszéki diplomácia jeligére), ma újra nekifutott a kormánya által bevezetett utazási korlátozások megmagyarázásának. Tekintettel arra, hogy már a saját híveik között is nagyítóval kell keresni azokat, akik hálás szívvel köszönik, hogy szemben a cseh, szlovák vagy lengyel állampolgárokkal, őket büntetik, őket elválasztják a családtagjaiktól, és szarrá szopatják a csak Magyarországon elvégezhető, önköltségen finanszírozandó tesztekkel. Szijjártó kinyögte, hogy a határlezárás oka abban keresendő, hogy ne kelljen szigorításokat bevezetni az országon belül. Ha jól értelmezem, ez azt jelenti, hogy a közpénzen szondáztatott közvélemény még a határ lezárásánál is jobban utálná, ha országhatáron belül várnának el tőle valamiféle szigorúbb fegyelmet. Márpedig járvány ide vagy oda, a magyaremberek egészségénél csak a Fidesz és Orbán népszerűsége a fontosabb. Az nyilván fel sem merült, hogy esetleg a határzár alternatívája nem egy újabb bezárás, hanem a közpénzen vásárolt tesztek számának növelése, ne adj’isten minél szélesebb körben ingyenessé tétele lehetne. Lófaszt.

Miközben a vonzerejét elveszített Nyugat haldokló országaiban a kormányok azon dolgoznak, hogy minél többen, minél könnyebben, minél hamarabb hozzáférjenek a tesztekhez, hiszen a fertőzöttek időben történő azonosítása és elkülönítése szavatolja a fertőzési láncok megszakítását, azaz blokkolja a vírus terjedését, Mária büszke és erős országában nemhogy tesztállomások felállításáról nincs szó, de mintha szándékosan nehezítenék az ingyenes teszteléshez való hozzáférést. Az nem elég, hogy valaki például koronagyanús tüneteket produkál, további öt feltétel közül (lásd részletesen ITT az esetdefiníciót és a vizsgálandók körét) még legalább egynek teljesülnie kell ahhoz, hogy valakit kötelezően, ingyen teszteljenek. Vagyis miközben az olyan rothadó no-go zónákban, mint Németország, Hollandia vagy Franciaország ingyen jár a teszt (akár orvosi recept vagy tünetek nélkül is!), európai kitekintésben Magyarországon tesztelnek a legkevesebbet, ráadásul súlyos pénzeket is kell fizetni a tesztekért...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.